Társoldalunk:

Nem lesz szünet a következő szezon előtt a Premjer Ligában

2020.05.23. 11:39

Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság következő idényét augusztus 2-án kezdik el, így nem tartanak szünetet a 2019-20-as szezon befejezését követően.

Az időpontokról Makszim Mitrofanov, a sportági szövetség (RFSZ) főtitkár-helyettese nyilatkozott, miután az orosz sportminisztérium támogatásáról biztosította az RFSZ vezérkarának a bajnokság folytatásáról hozott döntését.

Ha június 21-én újraindulunk, a következő szezon már augusztus 2-án elrajtol. Amennyiben viszont valamilyen okból csúsznánk, akkor pedig augusztus 5-én kezdődik meg a 2020/2021-es bajnoki idény" - mondta a TASZSZ-nak Mitrofanov.

Az orosz csapatok játékosai megerőltető nyár elé néznekForrás: Sputnik via AFP/Alexei Danichev

"Az alapelv az - fűzte hozzá -, hogy minimalizáljuk a személyzet tagjai, a mérkőzés szervezői és a csapat játékosai közötti kapcsolatot, ezzel is csökkentve a járvány jelentette kockázatokat. A távolságnak két méternek kell lennie, s ennél közelebb nem mehetnek a riporterek sem a meccsek utáni nyilatkozatok készítésekor."

A liga minden csapatának nyolc - egyformán zárt kapus - mérkőzése maradt a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonból, a pontvadászat július 22-én zárul, majd három nappal később rendezik meg a kupadöntőt.