Társoldalunk:

Együttműködik a női labdarúgásért a FIFA és a FIFPro

2020.05.21. 20:31

A női labdarúgás fejlesztéséről szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), illetve a profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro).

A FIFA csütörtöki közleménye kiemeli, a két szervezet közös célja a női labdarúgás támogatása és erősítése, "különösen a mostani, nehéz időszakban és azt követően".

"A koronavírus-járvány új kihívásokkal állítja szembe ezt az ágazatot és a játékosokat is, a leghatékonyabban pedig erős, egységes elképzeléssel tudunk megküzdeni ezekkel" - fogalmazott Amanda Vandervort, a FIFPro női részlegének vezetője.

A két szervezet együttműködése többek között a versenyrendszer fejlesztését, a kapacitás-bővítést, a professzionális szemlélet további terjesztését és a technikai előrelépést érinti. A FIFA 2019 és 2022 között egymilliárd dolláros fejlesztési csomaggal támogatja a női labdarúgást.

Korábban a FIFPro egy tanulmánya kimutatta, a női labdarúgásra egzisztenciális válság várhat a járvány elmúltával, ugyanis sok játékos elveszítheti a megélhetési forrását.