Társoldalunk:

A német válogatott focista nem azért tért haza, hogy második legyen a Bayern mögött

2020.05.21. 17:24

Bajnokságot akar nyerni a Borussia Dortmund - legalábbis ez derül ki a télen érkezett német válogatott labdarúgó, Emre Can szavaiból.

Azért szerződtem a BVB-hez, hogy trófeát nyerjek, és nem azért, hogy második legyek a Bayern mögött. Az a célunk Dortmundban, hogy a müncheniek előtt végezzünk. Ezért is van nagy szükségünk arra, hogy a jövő héten győzzünk." - mondta a Sport Bildnek a 26 éves játékos, aki a Juventustól kölcsönben szerepel a Borussiánál. 

Emre Can nem az a fajta, aki megfutamodikForrás: AFP/2020 UEFA/-

A Bundesliga tabelláját jelenleg a címvédő Bayern München vezeti 58 ponttal, a második dortmundiaknak 54 pontjuk van. Jövő kedden rangadót játszanak egymással a BVB otthonában, igaz, a koronavírus-járvány miatt nem a megszokott teltházas stadionban, hanem zárt kapuk mögött.

"Amikor olyan közel vagyunk a Bayernhez, mint most, akkor nem kell titkolóznunk a céljainkat illetően. A végén persze az a teljesítmény fog számítani, amit a pályán nyújtunk" - fogalmazott Can, aki azt ígéri, a folytatásban többször is elmondja majd az öltözőben és azon kívül is, hogy a bajnoki cím megszerzése a céljuk.

A Bundesligából még nyolc forduló van hátra.