Társoldalunk:

Az angol védő szerint kísérleti patkányokként kezelik a focistákat

2020.05.20. 18:14

Kísérleti patkányokként kezelik a labdarúgó Premier League csapatainak játékosait Danny Rose, a Newcastle United védője szerint.

"Az emberek azt akarják, hogy térjünk vissza a futballhoz, mintha kísérleti tengerimalacok vagy patkányok lennénk" - szögezte le a 29 esztendős angol válogatott Rose, aki a Tottenhamtől érkezett kölcsönbe. "Ez egy kísérleti fázis, amiben megnézik, működik-e vagy sem a rendszer."

Az angol bajnokságot, amely eredetileg május 17-én zárult volna, márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, de a brit kormány a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához.

Danny Rose nem akarja az egészségét kockáztatni mások szórakoztatásáértForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Zárt kapus mérkőzésekkel így a PL is folytatódhat, a tervek szerint júniusban, a csapatoknak még 9-10 mérkőzésük van hátra. Kedden kiderült: három klubból hat embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a 748 elvégzett vizsgálatból.

"El tudom képzelni, otthon az emberek azt mondják maguknak: elég pénzt keresnek, hát menjenek vissza a pályára" - fogalmazott Rose. Ezzel akár az egészségemet is kockáztathatom az emberek szórakoztatásáért, és hogy őszinte legyek, ez nem olyasvalami, amiben részt akarok venni."

Troy Deeney, a Watford csapatkapitánya kedden kijelentette, mivel az amúgy is légzési nehézségekkel küzdő gyermekét nem akarja "még nagyobb veszélybe" sodorni, így a könnyítések ellenére sem kezdi meg csapattársaival az edzésmunkát. Időközben kiderült: a klubból három személynek - köztük egy futballistának - lett pozitív a tesztje, míg a Burnley a másodedzőről jelentette be, hogy elkapta a vírust.