Félti a kisfiát, megtagadta az edzéseket az angol csapat kapitánya

Deeney
Watford's Troy Deeney shows his dejection during the Premier League match between West Bromwich Albion and Watford played at The Hawthorns, West Bromwich, England, on December 3, 2016 - Photo Matt Burn / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Troy Deeney, az angol Premier League-ben szereplő Watford labdarúgója kijelentette, hogy a könnyítések ellenére sem kezdi meg csapattársaival az edzésmunkát.

A BBC honlapján olvasható cikkben az szerepel: a gárda 31 éves csapatkapitánya a Talk the Talk internetes műsorban azt nyilatkozta, hogy egyrészt amúgy is légzési nehézségekkel küzdő gyermekét nem akarja "még nagyobb veszélybe" sodorni, másrészt színes bőrűként figyelmeztető számára a statisztikák kockázati mutatója. "Elég, ha csak egy ember fertőzött a csapatból, én pedig nem akarom hazavinni a vírust. A kisfiam csak öt hónapos, légzési nehézségei voltak, ezért sem akarok úgy hazajönni, hogy még nagyobb veszélynek tegyem ki őt" - nyilatkozta.

Deeney ezt követően utalt a Nemzeti Statisztikai Hivatal adataira, miszerint a színes bőrű, valamint az ázsiai és a vegyes etnikumban élő embereknél négyszer nagyobb valószínűséggel fordul elő a koronavírus, a színes bőrű férfiak és nők esetében pedig csaknem kétszer olyan valószínű, hogy halálos veszély fenyegeti a fertőzötteket, mint az Angliában és Walesben élő fehér bőrűeket. A játékos múlt szerdán egyeztetett a többi PL-csapat kapitányával, illetve orvosi szakértőkkel, ahol elmondása szerint nagyon egyszerű kérdéseket tett fel, de a reakciók nem nyugtatták meg és oszlatták el a kételyeit. Például abban a tekintetben, hogy az érintett játékosoknál a nagyobb kockázati tényező nagyobb orvosi figyelmet is jelent-e majd a kluboknál. "És hogy van az, hogy július közepéig nem mehetek fodrászhoz, de a tizenhatoson belül akár együtt lehetek másik 19 emberrel, akikkel ütközhetek vagy felugorhatok velük fejelni. Erre a kérdésre senki nem tudott nekem válaszolni, és nem azért, mert nem akart, hanem mert nem tudott. Akkor én azt mondtam, hogyha nem ismerünk minden információt, akkor miért kockáztassak" - közölte.

A PL klubjai hétfőn rendkívüli megbeszélésen egyhangúlag fogadták el azt, hogy keddtől (mától) kis csoportokra bontva (legfeljebb öt fő) megkezdődhetnek a maximum 75 percig tartó edzések. A tréningeken egyelőre kerülni kell azokat a gyakorlatokat, amelyek során a játékosok testi kontaktusba kerülhetnek egymással. A csapatoknál az újraindulásig heti két alkalommal mintegy 40 főt - játékost, edzőt, stábtagot - vetnek alá tesztnek. A bajnokságot - amely eredetileg május 17-én zárult volna - márciusban függesztették fel a járvány miatt, de a brit kormány a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához. Zárt kapus mérkőzésekkel így a PL is folytatódhat, a tervek szerint júniusban, a csapatoknak még 9-10 mérkőzésük van hátra.