Vágólapra másolva!
Aggodalmának adott hangot a Premier League újrakezdését illetően Sergio Agüero, a Manchester City argentin válogatott csatára.

"A játékosok többsége fél, mert családja és gyerekei vannak" – mondta a 28 bajnoki mérkőzéen 16 gólt szerző csatár az argentin El Chiringuito tévéadónak.

"Félek, éppen ezért vagyok itthon bezárkózva a barátnőmmel. Nem megyek sehová, ha valakit meg tudnék fertőzni, az egyedül a barátnőm lenne. Biztos, hogy mindenki nagy ideges, és rendkívül óvatos lesz. Remélem, mielőbb lesz vakcina, ami véget vethet ennek az egésznek" – tette még hozzá.

A Premier League klubtulajdonosai és vezetői pénteken ülnek össze, hogy kidolgozzák a folytatás hivatalos menetrendjét. Egyelőre annyi látszik biztosnak, hogy május 18-án minden csapat elkezdheti az edzéseket, június 8-án pedig újraindulnak a mérkőzések.

A PL-ből még 92 találkozó van hátra, ezeket biztos, hogy zárt kapuk mögött (lehet, hogy csak néhány kijelölt pályán) rendezik meg, roppant szigorú biztonsági intézkedések mellett. A BBC értesülései szerint a játékosokat hetente kétszer fogják tesztelni, és minden nap ellenőrizni fogják őket, hogy nincsenek-e a koronavírusra utaló tüneteik. A teszteléseket a brit egészségügyi szolgálat (NHS) mozgó laborjaiban végzik majd el.