Vágólapra másolva!
81 éves korában meghalt Miguel Jones, aki tagja volt az Atlético Madrid 1960-as évekbeli sikercsapatának, amellyel egy bajnoki cím és három kupagyőzelem mellett az UEFA-kupát is elhódította.

Az Egyenlítői Guineában született Jones 1959-ben 21 éves került az Atlético Madridhoz az Indautxu nevű bilbaói csapattól. A fővárosiaknál még abban az évben be is mutatkozott egy Granada elleni bajnoki mérkőzésen. Összesen 129 mérkőzést játszott az Atléti mezében, mielőtt 1967-ben az Osasunához igazolt volna. A klub honlapján közzétett nekrológ a klub "mítikus firuáinak egyike"-ként emlékezik meg a sokoldalú focistáról, aki alapvetően középcsatár volt, de tudott szélsőt, középpályást, sőt, akár középhátvédet is játszani.

Jones kivette a részét az Atlético Madrid 1960-as évekbeli nagy sikerkorszakából. 1960-ban, 1961-ben és 1965-ben is megnyerte a klubbal a Copa de Generalissimo néven futó spanyol kupát, 1965-66-ban pedig bajnok lett a csapattal. Az utolsó előtti fordulóban, egyúttal a bajnokság utolsó hazai meccsén, 1966. március 27-én az ő duplájával verték meg 2-0-ra a Las Palmast, és ekkor állt az élre az Atléti.

1962-ben a klub első európai kupasikeréből három góllal vette ki a részét. Előbb az elődöntőben a Motor Jena elleni második mérkőzésen rúgott kettőt, majd a Fiorentina elleni, 1-1-re végződő döntő újrajátszásán a szerezte 3-0-ra nyerő spanyolok első találatát. A következő évben újra döntőbe jutott az Atlético, de ott 5-1-re kikapott a Tottenham Hotspurtől.

Az Atlético Madrid három napon belül második legendáját gyászolja, miután április 6-án, hétfőn 71 éves korában meghalt a csapattal szintén bajnoki címet nyerő edző, Radomir Antics.