Vágólapra másolva!
Erling Haaland, a Borussia Dortmund norvég válogatott labdarúgója elsősorban Ole Gunnar Solksjaernek és tanácsainak tulajdonítja azt, hogy gólhelyzetben meg tudja őrizni a hidegvérét.

A 19 éves csatár az Eurosport norvég adásában úgy nyilatkozott, hogy a most a Manchester Unitedet irányító honfitársa profi pályafutásának kezdeti szakaszában két egyszerű tippet adott neki a gólszerzéssel kapcsolatban.

A 2018 júliusában még a Molde együttesénél vezetőedzőként dolgozó Solksjaer egy Brann Bergen elleni mérkőzés előtt azt javasolta az akkor 17 esztendős Haalandnak, hogy ne rohanjon ész nélkül a labda után, és ne akarja "széttörni" a kaput és a kapust - elevenítette fel emlékeit a téli átigazolási időszakban a Red Bull Salzburgtól Dortmundba szerződött támadó.

Erling Haaland hihetetlenül érzi a kaput Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/ Jürgen Fromme

Haaland megfogadta a jó tanácsot, majd a Brann elleni meccsen 20 perc alatt négy gólt szerzett, és saját bevallása szerint "ez egyfajta fordulópontot jelentett" a pályafutásában.

"Solksjaer nagyon sokat tanított nekem arról, hogyan kell nyugodtnak maradni az éles helyzetekben" - fogalmazott Haaland.

A 19 esztendős csatár a mostani szezon európai felfedezettje: a magyar válogatott Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Salzburgban az ősszel 21 találkozón 28 gól volt a mérlege, a Dortmundban pedig az első 11 meccsén 12-szer volt eredményes.