Csődbe mehet a Bundesliga egyik legnagyobb klubja, ha nem indul újra a szezon

firo: 24.08.2019, football, 1.Bundesliga, season 2019/2020, FC Schalke 04 - FC Bayern Munich, Muenchen FOOTBALL 2020 season 2019.1.Bundesliga FC Schalke 04 - FC Bayern Munich SPO Muenchen firo: 24.08.2019
firo: 24.08.2019, football, 1.Bundesliga, season 2019/2020, FC Schalke 04 - FC Bayern Munich, Munich 0-3 flags, FAns, flag Schwencker, north curve, depositor, background. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A hétszeres német bajnok, valamint UEFA-kupagyőztes FC Schalke 04 honlapján megjelent közlemény szerint a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetben csak a vissza nem váltott bérletek tartják életben a nem futball egyik legpatinásabb klubját. 

A klub vezetősége által jegyzett amolyan nyílt levélben leszögezik, hogy jelenleg valamennyi klubnak ugyanaz az érdeke: bárhogy, de befejezni a szezont. Még, ha nézők nélkül, üres stadionokban is.

"Ha nehéz is ezt elfogadni, első lépésben ez mégis nagyszerű hír lenne a Schalke 04 számára, amely így legalább a felbecsülhetetlenül fontos, a televíziós közvetítésekből származó bevételekre számíthatna. Enélkül ugyanis, mint jelen helyzetben, a klub a létét fenyegető gazdasági helyzettel néz szembe" – utal a levél finoman, de egyértelműen a Ruhr-vidéki klub csődközeli állapotára.

Csak egymásra számíthatnak a nehéz időkben Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/ Jürgen Fromme

A klubvezetés múlhatatlan háláját fejezi ki a csapat mellett a rosszban is kitartó szurkolók felé, akik közül minimális számban vannak azok, akik a bizonytalan helyzetben a bérleteik, és korábban megvásárolt meccsjegyeik visszaváltása mellett döntöttek.

"Minden egyes vissza nem váltott bérlet és meccsjegy nélkülözhetetlen hozzájárulást jelent az anyagi helyzetünk stabilizáláshoz, az egyesület túlélésének biztosításához" – hangsúlyozza a közlemény.