Társoldalunk:

Csődbe mehet a Bundesliga egyik legnagyobb klubja, ha nem indul újra a szezon

2020.04.08. 18:11

A hétszeres német bajnok, valamint UEFA-kupagyőztes FC Schalke 04 honlapján megjelent közlemény szerint a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetben csak a vissza nem váltott bérletek tartják életben a nem futball egyik legpatinásabb klubját. 

A klub vezetősége által jegyzett amolyan nyílt levélben leszögezik, hogy jelenleg valamennyi klubnak ugyanaz az érdeke: bárhogy, de befejezni a szezont. Még, ha nézők nélkül, üres stadionokban is. 

"Ha nehéz is ezt elfogadni, első lépésben ez mégis nagyszerű hír lenne a Schalke 04 számára, amely így legalább a felbecsülhetetlenül fontos, a televíziós közvetítésekből származó bevételekre számíthatna. Enélkül ugyanis, mint jelen helyzetben, a klub a létét fenyegető gazdasági helyzettel néz szembe" – utal a levél finoman, de egyértelműen a Ruhr-vidéki klub csődközeli állapotára.

Csak egymásra számíthatnak a nehéz időkbenForrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/ Jürgen Fromme

A klubvezetés múlhatatlan háláját fejezi ki a csapat mellett a rosszban is kitartó szurkolók felé, akik közül minimális számban vannak azok, akik a bizonytalan helyzetben a bérleteik, és korábban megvásárolt meccsjegyeik visszaváltása mellett döntöttek. 

"Minden egyes vissza nem váltott bérlet és meccsjegy nélkülözhetetlen hozzájárulást jelent az anyagi helyzetünk stabilizáláshoz, az egyesület túlélésének biztosításához" – hangsúlyozza a közlemény.