Vágólapra másolva!
Egybehangzó sajtóértesülések szerint Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a jövőben nem számol Kyle Walkerrel, a Manchester City jobbhátvédjével, aki a múlt héten a szigorú kormányzati intézkedések ellenére két prostituáltat is vendégül látott.

A 48-szoros angol válogatott védő közvetlenül azt megelőzően látta vendégül a két prostituáltat, hogy közösségi oldalán a távolságtartásra vonatkozó állami szabályozás betartásának fontosságáról tett ki egy posztot.

Kyle Walker pályafutása is rámehet a prostibotrányra Forrás: Origo

A botrány kirobbanása után a 29 éves focista beismerte bűnösségét, és küldött egy közleményt, melyben bocsánatot kért meggondolatlan tettéért, mellyel csalódást okozott hozzátartozóinak, klubjának, a szurkolóknak és a közvéleménynek.

Walker csapata, az angol bajnoki címvédő Manchester City szintén közleményben reagált, és sajnálatát fejezte ki a botrány miatt, egyúttal bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indít a játékos ellen, állítólag több százezer fontos büntetésre számíthat.

És ha ez nem lenne elég, egybehangzó sajtóértesülések szerint Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is annyira megharagudott Walkerre, hogy többet nem hajlandó behívni a válogatottba.

Kyle Walker és a holland Steven Bergwijn a NL negyeddöntőjében Forrás: NurPhoto via AFP/Filipe Amorim/NurPhoto/Filipe Amorim

A Manchester City védőjének „eltiltásával" sokat nem gyengül az angol csapat, ugyanis a posztjára ott van a Liverpool 21 éves védője, Trént Alexander-Arnold, aki az idei szezonban már 14 gólpasszt is kiosztott.

A 29 éves Walker 2011. november 11-én, egy Spanyolország ellen 1-0-ra megnyert felkészülési meccsen mutatkozott be az angol válogatottban, legutóbb pedig 2019 júniusában, a Nemzetek Ligája negyeddöntőjének bronzmérkőzésén lépett pályára Svájc ellen.