Vágólapra másolva!
2010. április 7-én, napra pontosan 10 évvel ezelőtt Arjen Robben, a Bayern München holland klasszisa csodagólt lőtt az Old Traffordon a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó mérkőzésén.

Ahogy azt a napokban felidéztük, a müncheni odavágót a bajorok nyerték 2-1-re, így kedvező helyzetből várhatták a manchesteri visszavágót. Sir Alex Ferguson csapata az Old Traffordon már 41 perc után háromgólos előnyre tett szert, a bajorokon pedig csak a csoda segíthetett. A horvát Ivica Olic még a lefújás előtt szépíteni tudott, majd a fordulás után Raffael, a United brazil védője kiállíttatta magát, így a bajor csapatnak emberelőnyben ötven perce maradt arra, hogy szerezzen egy gólt.

A 74. percben aztán érkezett Arjen Robben, aki pályafutása egyik legszebb góljával kiejtette a Manchester Unitedot a Bajnokok Ligájából.

Franck Ribéry baloldali szögletére lendületből érkezett a holland szélső, és 15 méterről, ráfordulásból kilőtte a jobb alsó sarkot.

A bajorok végül 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal továbbjutottak, és meg sem álltak a BL-döntőig, amit végül elvesztettek az Internazionale ellen.

Érdekesség, hogy a fiatal Robbent 2004 nyarán a Manchester United is meg akarta szerezni, de a 7 millió eurós ajánlatra a PSV Eindhoven elnöke azt mondta Sir Alex Fergusonnak: ennyiért szívesen küldünk egy aláírt Robben-mezt, de másra ne számítson.

Az örök vesztes üveglábú, aki mindenkiből bolondot csinált

Ugye ismerős az a jelenet, amikor a jobbszélső megkapja a labdát az oldalvonal mellett, befelé cselez, majd ballal a hosszú felső sarokba teker? Túlzás lenne azt állítani, hogy Arjen Robben visszavonulása után már sosem fogunk hasonló megmozdulásokat látni a focipályán, azonban az vitathatatlan, hogy sosem lesz még egy olyan játékos, aki ilyen művészi szinten mutatja be azt a mozdulatsort, amelyről minden védő tudta, hogy hamarosan bekövetkezik, mégsem tudott ellene senki sem tenni semmit.