Tárgyaltak a Serie A-s klubok, májusban folytatódhat a bajnokság

fbl Horizontal
Juventus' players celebrate their victory over Inter Milan at the end of the Italian Serie A football match Juventus vs Inter Milan, at the Juventus stadium in Turin on March 8, 2020. - The match is played behind closed doors due to the novel coronavirus outbreak. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vágólapra másolva!
A tervek szerint május 20-án indulhat újra az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A), amelynek az utolsó fordulójára július 2-án kerülne sor.

Az olasz labdarúgó-bajnokság húsz klubja videokonferenciát tartott, és megállapodott, hogy a Serie A március 9-én félbeszakadt küzdelmei

csak akkor folytatódnak, ha az egészségügyi feltételek ezt lehetővé teszik.

Zárt kapuk mögött folytathatják majd a csapatok Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

A héten kiadott új kormányrendelet megakadályozza, hogy a csapatok edzéseket tartsanak, erre még kis csoportokban sincs lehetőségük. A Corriere dello Sport értesülései szerint ennek ellenére a Serie A vezetői azt tervezik, hogy

május végén újraindítják a bajnokságot, méghozzá zárt kapuk mögött, mivel a tervek szerint július 2-ig be szeretnék fejezni a küzdelmeket.

Az elképzelések szerint május 20-án a 25. forduló elmaradt mérkőzéseivel folytatódna a Serie A, majd három nappal később jöhetne a 27. forduló is. A csapatok három-négy naponta lépnének pályára, így az utolsó fordulót július 2-án játszanák le.

A bajnokságból 12 komplett forduló és négy elhalasztott mérkőzés van hátra.