Hleb: soha ennyien nem voltak kíváncsiak a fehérorosz labdarúgásra

Arsenal v BATE Borisov - UEFA Europa League Round of 32: Second Leg UAFE Europa League Group E ARSENAL Bate Borisov  Emirates stadium London 20 Feb 2019 NurPhoto
Alexander Hleb of FC Bate Borisow during UEFA Europa League Round of 32 2nd Leg between Arsenal and of Bate Borisov at Emirates stadium , London, England on 20 Feb 2019. (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Alekszandr Hleb szerint sok európai országban a futballbajnokság felfüggesztésének oka az volt, hogy valamelyik játékos vagy edző megfertőződött vagy beteg lett, Fehéroroszországban viszont tudomása szerint minden futballista egészséges.

A fehérorosz labdarúgás élő legendájának számító Hleb ezt arra válaszolva mondta az orosz Szport Ekszpressz újságírójának, hogy miért folytatódik - Európában egyedüliként - a fehérorosz labdarúgó-bajnokság a koronavírus-járvány közepette is. Hozzátette azonban, a helyzet változhat. Az Arsenal és az FC Barcelona korábbi középpályása az interjúban - az újságíró beszámolója szerint - mosolyogva mondta, hogy a fehérorosz bajnokság mérkőzéseire még soha nem voltak annyian kíváncsiak külföldről, mint manapság. "Sok ország fizetett a közvetítésekért, olvastam, hogy már Törökország is, és egyre nagyobb az érdeklődés Spanyolország és Anglia részéről is" - jelentette ki.
Majd így zárta a beszélgetést: "köztársaságunkban, amennyire tudom, ma minden futballista egészséges. Lehet, hogy a legegészségesebb nemzet vagyunk."