Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt továbbra is szünetel az első osztályú olasz labdarúgó-bajnokság. A Serie A-ban mindössze 25-26 fordulót játszottak le a csapatok a 38-ból, így még 12-13 mérkőzés lenne vissza a teljes szezonból. Ráadásul elég szoros az állás a tabella élén, a Juventus mindössze egy ponttal vezet a Lazio előtt.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség első embere, Gabriele Gravina szerint igazságtalan lenne a mostani idényt idő előtt bajnokavatás nélkül befejezni. Az elnök úgy gondolja, hogy május 20.-a körül már folytathatnák a pontvadászatot, de a körülmények alakulását figyelve ez akár június elejére is változhat.

„Szóba került még augusztus és szeptember is. Ugyanakkor szeretném tisztázni, utálnám, ha a mostani szezon megmentése a következőt befolyásolná."

– mondta Gravina.

A 66 éves sportvezető optimizmusát nem sokan osztják ez ügyben, a Fiorentina és a Torino tulajdonosai biztosra veszik, hogy a mostani idényt már nem tudják befejezni. A Brescia elnöke pedig odáig ment, hogy egy esetleges zárt kapus újraindulás esetén is inkább 3-0-val odaadja az aktuális ellenfeleknek majd a meccseket és fizet büntetést, de akkor sem kockáztatja majd a focistái és vele együtt a város lakóinak az egészségét.