Kínáig is vihetik a Premier League-meccseket

Premier League trófea
The Premier league trophy is pictured beneath the blue sky ahead of the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester City at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on August 12, 2017. / AFP PHOTO / CHRIS J RATCLIFFE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League klubjainak és a liga vezetőinek részvételével tartanak videokonferenciát pénteken. A fő téma természetesen az lesz, hogy mikor és hogy lehet majd befejezni a Premier League küzdelmeit.

Egybehangzó hírek szerint a klubok többsége a befejezés mellet van, ugyanis 762 millió fontnyi közvetítési díj foroghat kockán. Az egyik klub állítólag azt is felvetette, hogy külföldön, a járványból már kilábaló Kínában lehetne lejátszani a maradék meccseket, de arra kevés az esély, hogy ezt az ötletet mindenki elfogadja.

Korábban felmerült az is, hogy a nagy világversenyek mintájára rendezzék meg az utolsó fordulókat, mint egy világbajnokságot. Minden csapat elvonulna egy szállodába és semleges helyszínen rendeznék a meccseket, természetesen nézők nélkül.

Kérdés, mikor és hogy lehet befejezni a bajnokságot Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe

A bajnokságból még kilenc fordulót nem játszottak le, ez heti két meccsel is minimum egy hónapig tartana, de senki nem tudja egyelőre megmondani, mikor lehet újra focizni.

A szervezők a következő szezon versenynaptárát féltik, a játékosok pedig a testi épségüket is. Egyrészt a vírusveszély miatt, másrészt pedig a hosszú kihagyás utáni komoly meccsterhelés sérülésveszélyes, mint ahogy az is, ha szünet nélkül kezdik a következő idényt, komolyabb alapozás nélkül.

Egy harmadik dolog is megoldásra vár Angliában, ez pedig a játékosok fizetése. A klubok egy része már csökkentette az alkalmazottak fizetését, de a labdarúgókét nem. A szigetországban már politikusok is felszólították a klubokat, hogy az alkalmazottak kapjanak teljes fizetést, akár a játékosok kárára is, sőt a PL-sztárok csillagászati fizetésének egy részét akár más módon való felhasználásra is alkalmasnak tartanák.