Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTO Bank Liga hatodik helyén álló Budapest Honvéd a hivatalos honlapján tudatta, hogy a jövőben Urbányi István lesz a klub sportigazgatója.

Urbányi István jól ismeri a klubot hiszen több időszakban is játszott Kispesten, két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Honvéddal. Az elmúlt két évben az Egyesült Államokban, a Sporting Kansas City csapatánál dolgozott kiválasztásért felelős igazgatóként.

Urbányi István a Budapest Honvéd FC új sportigazgatója Forrás: honvedfc.hu

A szakembert, akinek jelenlegi feladatai közé tartozik a nemzetközi kapcsolatrendszer építése, szerződése még a Kansashez is köti, így – bár a munkát Amerikából már elkezdte – személyesen április folyamán csatlakozik majd a Honvédhoz.

István nemcsak játékosként, edzőként, hanem menedzserként is számos tapasztalatra tett szert, ráadásul kötődik a klubhoz. Szeretnénk az általa megszerzett tudást is kamatoztani a klub további fejlődése érdekében" – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója.

Urbányi István megtisztelőnek és izgalmasnak nevezte a felkérést.

„Csodálatos időszakokat töltöttem Kispesten

és most is azt látom, hogy az új tulajdonosok érkezésével egy olyan profi és modern szemléletű klub formálódik, amelyik méltó lehet az elmúlt több mint 110 évhez. Nagyon várom, hogy újra itt dolgozhassak" – mondta Urbányi István, aki legutóbb 2017-ben, a Gyirmót edzőjeként dolgozott az NB I-ben.