Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott Olaszországba hazatérő szövetségi kapitánya, Marco Rossi az üzeneteiről, a láthatatlan ellenfélről és a közös harcról is beszélt a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában.

„A családommal és velem is minden rendben, egészségesek vagyunk"

– indította a Nemzeti Sportnak az olaszországi otthonából adott exkluzív interjúját Marco Rossi, a magyar válogatott 55 esztendős szövetségi kapitánya. - Sokáig Budapesten tartózkodtam, de azon a hétvégén, amelyen elkezdtük volna a felkészülést a pótselejtezőre, hazajöttem.

Az utolsó pillanatig készenlétben álltam, hogyha pályára kell lépnünk Szófiában, ne legyen gond,

de miután eldőlt, hogy ez semmiképpen sem történhet meg márciusban, jobbnak láttam, ha hazatérek a családomhoz. Most a szeretteim közelében van a helyem" – tette hozzá az olasz szakember.

Marco Rossi szerint nem leszünk már ugyanazok az emberek, mint eddig Forrás: MTI/Kovács Tamás

Marco Rossi szerint sokszor aggódunk magunk, a feladataink, a céljaink miatt, miközben kevésbé figyelünk arra, hogy másokkal mi történik, és nem szakítunk elég időt olyasmire, ami fontos lenne – rendszeresen találkozni barátokkal, segíteni másokon, és még sorolhatná. A reményei szerint a jelenlegi szituáció ezen változtat majd. Tehát

azt, hogy nem leszünk már ugyanazok az emberek, mint eddig, abszolút pozitívan értette, ha a járvány végre-valahára elmúlik, szerinte jó irányba változik az életünk.

„Edzőként egyértelműen

amely érhetett. Még akkor is, ha a Honvédnál eltöltött időszakom is kiemelkedően szép emlék" – árulta el az egyik Facebook-bejegyzése kapcsán, amelyen két fényképet osztott meg, az egyiken még a Sampdoria futballistájaként, a másikon már Magyarország szövetségi kapitányként látható.

Marco Rossi félig már magyarnak érzi magát Fotó: Polyák Attila - Origo

A szövetségi kapitány elárulta, igyekszik hasznosan eltölteni az időt. Meccseket, játékosokat, ellenfeleket elemez,

vagyis ebből a szempontból ugyanazt csinálja, mint máskor. Elmondta, "egy biztos, amikor játszanunk kell, készen állunk". Azzal kapcsolatban, hogy az Európa-bajnokságot egy évvel elhalasztották, és a márciusi pótselejtező is elmaradt – sőt a tervezett júniusi pótlásról is letett már az UEFA –, úgy gondolja Rossi, hogy ez volt az egyetlen jó döntés, a legfontosabb az emberek egészsége. Hozzátette, hogy meglepte a fehéroroszok viselkedése, hogy náluk semmi sem állt le, a bajnokság is megy.

Végül azt üzente a szurkolóknak, amit mindig: együtt kell harcolnunk egymásért!

„Általában a mérkőzésekre vonatkoztatva szoktam ezt mondani, de ebben a helyzetben különösen igaz ez. Most ráadásul láthatatlan az ellenfelünk.

Mindenki tudja rólam, mennyire szeretem Magyarországot, a magyarokat, félig magyarnak is tekintem már magamat."

A teljes interjút ide kattintva érhetik el.