Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport interjút készített a napjainkban legtöbbre taksált magyar futballistával, a Red Bull Salzburgban játszó Szoboszlai Dominikkal. A támadó családjától távol igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetből, mint mondja, kirobbanó formában szeretne visszatérni, amikor újraindul az élet a futballpályákon.

Szoboszlai Dominik napjai a mostanában sokak által megismert egyhangúságban telik, csak az egyik csapattársával közös bevásárlások és a főzés visz bele színt. Emellett, természetesen, szigorú edzésprogramot kell követnie.

"Minden napra kaptunk erősítő és futóprogramot a klubtól, ezt becsülettel elvégzem, de utána meglehetősen egyhangúan telnek a napok.

– mondta, hozzátéve, sokáig szinten tudja magát tartani,

Szoboszlai Dominik bízik benne, hogy minél előbb visszatérhet a futballpályára Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Fotostand / Wassmuth

A játékos napi kapcsolatban van a klub amerikai vezetőedzőjével, Jesse Marsch-sal, aki nem csak az edzések során viselt pulzusmérő órák adait, és a játékosok súlyát követi nyomon minden nap, de a családjuk nélkül Salzburgban maradt játékosokkal külön is beszél. Ezek közé tartozik Szoboszlai is, akinek a barátnője a határok lezárása miatt már nem utazhatott vissza Salzburgba.

Bízom benne, amikor egyszer túljutunk ezen az időszakon, minden visszatér a régi kerékvágásba" – mondta bizakodva a válogatott támadó, aki addig nem is akar foglalkozni az őt olasz sztárcsapatokkal – AC Milan, Lazio – hírbe hozó cikkekkel.

Előbb érjen véget a bizonytalanság, és folytassuk a bajnokságot, ennél előrébb nem érdemes tekinteni" – szögezte le.