Társoldalunk:

A Bayern kapuslegendája bízik Neuer maradásában

2020.04.01. 22:42

Oliver Kahn szerint továbbra is Manuel Neuer marad a Bayern München labdarúgócsapatának első számú kapusa, noha nyáron a Schalke 04-től az óriási tehetségnek tartott Alexander Nübel érkezik a klubhoz.

"Neuer a klub, a siker és a folytonosság ikonja" - mondta a müncheniek Bajnokok Ligája-győztes legendája, aki az egyesület igazgatóságának is a tagja. 

Kahn szerint Neuer marad a Bayern München első számú kapusaForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo/Sebastian El-Saqqa

"Nübel rendkívül tehetséges kapus, akinek most lehetősége lesz Neuer mögött fejlődnie és tanulnia. Nem sokaknak adatik meg a lehetőség, hogy napról napra a világ legjobb kapusával dolgozzon együtt" - tette hozzá Kahn, aki szerint ugyan a kapusok pályafutása általában tovább tarthat, de hatalmas kihívást jelent mindig a legmagasabb szinten teljesíteniük.

A 34 éves világbajnok Neuer 2011-ben éppen a Schalkétól igazolt a Bayernhez, jelenlegi szerződése jövő nyáron lejár és sajtóhírek szerint már visszautasította a klub kétéves hosszabbításról szóló ajánlatát, mivel ő hosszabb távra szeretné elkötelezni magát.