Kalandos körülmények között ért haza Dubajból a korábbi magyar focikapitány

matthaus lothar
22 September 2018, North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Soccer: Bundesliga, FC Schalke 04 - Bayern Munich, 4th matchday in the Veltins Arena. SKY expert Lothar Matthäus is about to play on the sidelines. Photo: Guido Kirchner/dpa - WICHTIGER HINWEIS: Gemäß den Vorgaben der DFL Deutsche Fußball Liga bzw. des DFB Deutscher Fußball-Bund ist es untersagt, in dem Stadion und/oder vom Spiel angefertigte Fotoaufnahmen in Form von Sequenzbildern und/oder videoähnlichen Fotostrecken zu verwerten bzw. verwerten zu lassen.
Vágólapra másolva!
A németek világ- és Európa-bajnok labdarúgója, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus kalandos körülmények között ért haza Dubaiból Budapestre.

„Nem tudok Budapestre utazni, pedig tizenhat éve már ott lakom. A magyarok lezárták a határt mindenki előtt, akinek nincs magyar útlevele, így nem tudok belépni az országba" – mondta néhány napja Lothar Matthäus, amikor családjával Dubaiban rekedt a koronavírus-járvány miatt.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának azóta megoldódott a helyzete, ugyanis

szerdán, hajnali két órakor Matthäusék sikeresen landoltak Budapesten

– számolt be az nso.hu.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Flying home Big thx @fai_aviation_group

Lothar Matthäus (@lotharmatthaus10) által megosztott bejegyzés,

„Az országba történő belépés nem volt meghatározva azok számára, akik Magyarországon élnek, de nem magyar állampolgárok. Még Dubaiból

– folytatta Matthäus. „Egy interjúból megtudta, hogy problémáim vannak a hazamenetellel, ő pedig egy üzenettel biztosított, hogy beléphetek Magyarországra" – mondta az 59 esztendős exfutballista.

A Bayern München legendája azt is hozzátette, nem részesült különleges bánásmódban, ugyanis egy aktív lakcímkártya miatt térhetett vissza Budapestre. Végül

egy barátja segítségével, magánrepülővel indult el Dubaiból, négy órával azelőtt, hogy az Arab Emírségek lezárta volna a repteret.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Budapest #homesweethome #tiredbuthappy

Anastasia Matthäus (@anastasiamammamia) által megosztott bejegyzés,