Cesc Fabregas elmondta, miért hagyta el az Arsenalt

95656289 Horizontal PORTRAIT FOOTBALL MATCH
Cesc Fabregas 2010-ben az Arsenal mezében
Vágólapra másolva!
Cesc Fabregas 2011-ben, nyolc év után hagyta el az Arsenalt, egy interjúban elmondta, évekig gyötrődött, mielőtt végül eligazolt Londonból.

Cesc Fabregas 2003-ban, mindössze 15 éves volt, amikor Barcelonából az Arsenalhoz igazolt. 303 meccs után döntött úgy, hogy újra a Barcelonához szerződik. Később a Chelsea, majd a Monaco játékosa lett.

A 32 éves játékos egy szurkoló oldalnak adott interjút, ebből idézett az angol Sky Sports.

Cesc Fabregas 2010-ben az Arsenal mezében Forrás: AFP/Miguel Riopa

"Én voltam a csapatkapitány, ami nagyon nagy nyomást jelentett. Vezetnem kellett a csapatot, hogy nyerjünk valamit. Mindent kiadtam magamból, volt, hogy egy vereség után sírva mentem haza.

ők arról beszélgettek, ki mit csinál majd este. Ez így ment pár évig. Szépen fociztunk, élveztem a játékot, de komoly nyomást helyeztem magamra, egy idő után pedig egyedül maradtam. Robin van Persie és Samir Nasri kivételével nem maradt olyan játkos, aki technikailag és mentálisan velem egy szinten lett volna, és ezt nem bántásból mondom, akkor így éreztem" - mondta Fabregas.

"Sokat gondokodtam, de egy idő után mentálisan és fizikálisan is teljesen elfogytam. Kellett volna pár új igazolás, de a klub nem lépett. Néhány csapattársam viselkedése miatt végül arra jutottam, váltanom kell. Ha ez nincs, akkor nem hiszem, hogy 2011-ben eligazoltam volna" - mondta Fabregas, aki ma már a francia bajnokságban szereplő Monaco játékosa.