Egy étteremben kapta a hírt az angol focista, hogy pozitív lett a koronavírustesztje

fbl Horizontal
Lincoln City's English defender Sean Raggett celebrates with teammates after scoring during the English FA Cup fifth round football match between Lincoln City and Burnley at Turf moor stadium in Burnley, northwest England, on February 18, 2017. (Photo by Anthony Devlin / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Éppen egy étteremben ebédelt az angol harmadosztályú focibajnokságban (League One) szereplő Portsmouth futballistája, amikor érkezett a rossz hír.

Sean Raggett ekkor tudta meg, hogy pozitív lett a második koronavírustesztje, ami teljes sokként érte, ugyanis csapattársaival néhány nappal korábban szintén kivizsgáltatta magát, és mindenkinek negatív lett az eredménye. A sokk után azonban Raggett pontosan úgy viselkedett, ahogy ilyen hírt hallva kell. Azonnal elhagyta a helyszínt, ahol még nagyjából 25 fő tartózkodott, a szüleihez hajtott, akikkel közölte, hogy nem maradhat a házban, majd a barátnőjét is elküldte otthonról.

"Csak két barátommal tartom a kapcsolatot, és persze mindenkit értesítettem, aki akkor ott volt a bárban, hogy vizsgáltassa ki magát" – mondta a futballista, akivel három csapattársa is együtt szórakozott az emlékezetes estén.

Az angol labdarúgásban a futball-liga (EFL) döntésének értelmében március 13-án minden valamennyi sorozatban beszüntették a mérkőzéseket, amelyek a tervek szerint csak májusban indulnak újra.

(Címlapi képünkön: Sean Raggett a Lincoln City játékosaként ünnepeli a Burnley elleni sikert az FA-kupa 5. fordulójában 2017-ben)