Már teljesen jól érzi magát az Arsenal megfertőződött menedzsere

775462145 fbl Horizontal
Arsenal's Spanish head coach Mikel Arteta applauds supporters on the pitch after the English FA Cup fourth round football match between Bournemouth and Arsenal at the Vitality Stadium in Bournemouth, southern England on January 27, 2020. - Arsenal won the game 2-1. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta már teljesen jó érzi magát, azok után, hogy március 12-én pozitív lett a koronavírustesztje.

Mikel Arteta tesztje az elsők között lett pozitív a Premier League-ben dolgozók közül, nagyban hozzájárult az ő esete is a bajnokság halasztásához.

Arteta tesztje március 12-én lett pozitív, az után tesztelték, hogy kiderült, az Olimpiakosz elnöke, Evangelosz Marinakisz is fertőzött, az Arsenal ugyanis a görögök ellen jétszott az Európa-ligában korábban.

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta már jól van Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Minden nagyon gyorsan történt. Kedden nem voltam teljesen jól, megkerestem az orvost, de nem találtam a helyén. Edzés után hívott a vezetőség, amikor a kocsiban voltam, hogy a görög tulajdonos fertőzött. Mondtam, hogy nem igazán érzem jól magam, és a játékosok közül többen is kapcsolatba kerültek vele. Másnap lett volna a Manchester City elleni meccs, így nem kockáztathattunk" - nyilatkozta Arteta.

"A tesztet szerdán végezték el, pénteken kaptam meg az eredményt. Mindenki karanténba vonult, aki kapcsolatba került velem, a Premier League pedig lemondta a meccseket."

Arteta elmondta, már jól van, összesen három-négy napig nem érezte jól magát.

A csapatnál letelt a karanténra szánt két hét, ennek ellenére nem kezdenek el edzeni, a klub közleménye szerint mindenki marad otthon, a felhívásoknak megfelelően. A sérült játékosok rehabilitációja online folyik, a többiek egyéni edzésterveket kaptak. A klub állandó és meccsnapi alkalmazottai kapják a fizetésüket, mintha tartana a bajnokság.