Társoldalunk:

Már teljesen jól érzi magát az Arsenal megfertőződött menedzsere

2020.03.24. 07:42

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta már teljesen jó érzi magát, azok után, hogy március 12-én pozitív lett a koronavírustesztje.

Mikel Arteta tesztje az elsők között lett pozitív a Premier League-ben dolgozók közül, nagyban hozzájárult az ő esete is a bajnokság halasztásához.

Arteta tesztje március 12-én lett pozitív, az után tesztelték, hogy kiderült, az Olimpiakosz elnöke, Evangelosz Marinakisz is fertőzött, az Arsenal ugyanis a görögök ellen jétszott az Európa-ligában korábban.

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta már jól vanForrás: AFP/Glyn Kirk

"Minden nagyon gyorsan történt. Kedden nem voltam teljesen jól, megkerestem az orvost, de nem találtam a helyén. Edzés után hívott a vezetőség, amikor a kocsiban voltam, hogy a görög tulajdonos fertőzött. Mondtam, hogy nem igazán érzem jól magam, és a játékosok közül többen is kapcsolatba kerültek vele. Másnap lett volna a Manchester City elleni meccs, így nem kockáztathattunk" - nyilatkozta Arteta.

"A tesztet szerdán végezték el, pénteken kaptam meg az eredményt. Mindenki karanténba vonult, aki kapcsolatba került velem, a Premier League pedig lemondta a meccseket."

Arteta elmondta, már jól van, összesen három-négy napig nem érezte jól magát. 

A csapatnál letelt a karanténra szánt két hét, ennek ellenére nem kezdenek el edzeni, a klub közleménye szerint mindenki marad otthon, a felhívásoknak megfelelően. A sérült játékosok rehabilitációja online folyik, a többiek egyéni edzésterveket kaptak. A klub állandó és meccsnapi alkalmazottai kapják a fizetésüket, mintha tartana a bajnokság.