Fél éven belül csődhullám jöhet a francia labdarúgó-bajnokságban

fbl Horizontal, Theo Valls, Nimes, Lyon
Nimes' French midfielder Theo Valls (C) reacts as he receives a red card from French referee Olivier Thual during the French Ligue 1 football match between Nimes and Lyon (OL) at the Costieres stadium in Nimes, southern France, on December 6, 2019 (Photo by Sylvain THOMAS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ligue 1-ben szereplő Saint-Etienne labdarúgóklub felügyelő bizottságának elnöke szerint, ha a koronavírus miatt még sokáig tart a teljes leállás a bajnokságban, akkor tömeges csődhullám fenyegeti a résztvevőket.

„Nagyon, de nagyon aggódom a klubokért.

Állami támogatás nélkül hat hónapon belül a profi egyesületek fele csődöt fog jelenteni.

A top öt bajnokság (angol, német, spanyol, olasz és francia – a szerk.) már így is 4 milliárd eurót veszített, a francia liga önmagában 5-600 millió eurót." – mondta Bernard Caiazzo.

A 66 éves sportvezető azt is kiemelte, hogy az állami segítségnyújtás a munkavállalók megtartására csak havi 6000 eurós fizetésig biztosított és a futballisták ennek a sokszorosát keresik, így a klubok csak magukra számíthatnak.

„Jelenleg az egyesületek körülbelül 250 millió eurót veszítenek havonta összesen, és legjobb esetben is úgy néz ki, hogy júniusban léphetünk újra pályára." – tette hozzá Caiazzo, aki a nyári átigazolási piacról is beszélt:

„Nem lesz átigazolási időszak. A szomszédjainknak nem lesz forrásuk a játékosvásárlásokhoz ezen a nyáron."