Vágólapra másolva!
Nemes gesztust tett a skót élvonalbeli futballklub, a Hearts csapatkapitánya, Steven Naismith, aki lemond fizetésének feléről, hogy megmentse a koronavírus miatt csődközeli állapotba sodródott csapatot.

A 33 éves válogatott támadó 2018-ban csatlakozott jelenlegi együtteséhez, amely már a koronavírus-járvány kirobbanása előtt is nehéz helyzetben volt, ugyanis az utolsó helyen állt a skót Premier League-ben. Naismith ennek ellenére is teljes hűségéről biztosította a klubot, és már korábban kijelentette, hogy bármi történjék is, ő maradni fog a Heartsnál.

A csapatnál pénzügyi gondok is adódtak, amelyeket tetézett a járvány, épp ezért a vezetőség megkérte a játékosokat, hogy adjanak lejjebb fizetésükből.

Steven Naismith, a Hearts csapatkapitánya Forrás: DPPI/P/Malcolm Mackenzie

Naismith ezt zokszó nélkül elfogadta, sőt, abba is belement, hogy felére csökkentsék a bérét:

"A jelenlegi körülmények miatt mindenki bajba került, de erről nem a Hearts tehet. A családommal úgy érezzük, hogy hosszú karrierem során a futball mindig is jó volt hozzánk, épp ezért kötelességemnek tartom, hogy ebből vissza is adjak. Az 50%-os csökkentést elfogadhatom, és el is kell fogadnom. Ezzel talán segíthetek a klubon hosszú távon is, valamint azokon a dolgozókon, akiknek a megélhetése is kérdésessé vált mostanában. Biztosíthatok mindenkit, hogy lehetőségeikhez mérten a csapattársaim is megtesznek azért mindent, hogy segítsenek."