A FIFA elnöke szerint a koronavírus új korszakot hozhat a futballban

sports Horizontal
FIFA President Gianni Infantino arrives on stage to take the oath after being elected as International Olympic Committee (IOC) member during an Olympic session in Lausanne on January 10, 2020. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke úgy véli: a koronavírus-krízis esélyt kínálhat arra, hogy megváltozzon a futball jövője.

A svájci-olasz sportvezető ezzel elsősorban a versenynaptár szűkítésére gondol.
"Talán megreformálhatjuk a labdarúgást, s ennek keretében egyet visszaléphetünk" - nyilatkozott 50. születésnapja alkalmából a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában Infantino.

- fogalmazott.

Infantino álma a nagyobb létszámú, 24 csapatos klubvilágbajnokság, ez azonban az Európa-bajnokság és a Copa América 2021-re halasztásával egyelőre nem valósulhat meg. Annyit elárult ugyanakkor, hogy reményei szerint hamarosan új időpontot találnak a viadalnak, amelyre 2021-ben, 2022-ben, de legkésőbb 2023-ban kerülhet sor.
A FIFA elnöke hangsúlyozta: a labdarúgásban a koronavírus-járvány miatt beállt kényszerpihenő csak akkor érhet véget, ha már nem lesz több rizikó.
"Teljesen világos az álláspontunk: akkor indul ismét útjára a labda, amikor lehetséges, és már senkinek az egészségét nem veszélyezteti" - mondta.