Kilenc labdarúgójával bontott szerződést az FC Sion

Russia World Cup Sweden - Switzerland FIFA soccer football
Johan Djourounak is mennie kellett
Vágólapra másolva!
Az FC Sion labdarúgócsapata azonnali hatállyal felmondta kilenc játékosának a szerződését.

A héten a Blick című napilap arról írt, hogy Christian Constantin, az egyesület elnöke "nyomós okokra" hivatkozva, a futballisták "magas fizetése miatt" felbontotta több játékosának a szerződését, amelyről értesüléseik szerint előzetesen nem tájékoztatta őket.

A klub honlapja később megnevezte azt a kilenc érintettet - köztük az Arsenal volt játékosait, Alexandre Songot és Johan Djourout, valamint a Fulham korábbi középpályását, Pajtim Kasamit -, akik nem egyeztek bele abba, hogy az egyesület egy ideig ne fizessen nekik bért.

Johan Djourounak is mennie kellett Forrás: Sputnik/Alexei Danichev

A klub közleménye kiemelte: a liga tájékoztatása alapján munkáltatóként lehetőségük van arra, hogy a határozott időtartamra kötött szerződéseket részlegesen felfüggesszék. Hozzátették: az első csapat játékosait, valamint az összes alkalmazottat értesítették arról, hogy kedden délután videokonferencia keretében kapnak tájékoztatást. Kiemelték: a keretnek csak kis része kapcsolódott be a megbeszélésbe.

A Sion 23 fordulót követően a nyolcadik helyen áll a tízcsapatos svájci élvonalban, amelyet március elsején határozatlan időre felfüggesztettek, miután a kormány a koronavírus-járvány miatt betiltotta az ezer főnél nagyobb rendezvényeket.