A zárt kapus meccsek sem tudnák megfékezni a koronavírus terjedését

Milánó, 2020. március 8.
Az AC Milan és a Genova olasz első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzése a milánói Giuseppe Meazza Stadionban 2020. március 8-án. Az olasz bajnoki meccseket a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt zárt kapuk mögött ját
Milánó, 2020. március 8. Az AC Milan és a Genova olasz első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzése a milánói Giuseppe Meazza Stadionban 2020. március 8-án. Az olasz bajnoki meccseket a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt zárt kapuk mögött játsszák április 3-ig. MTI/AP/Antonio Calanni
Vágólapra másolva!
Egy német orvos szerint a mostani idényben nem szabad folytatni az országban a labdarúgó-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt.

Jonas Schmidt-Chanasit virológus, a hamburgi Bernhard Nocht Intézet trópusi betegségekkel foglalkozó orvosa szerint a nézők nélküli meccsek azért lennének veszélyesek, mert a szurkolók máshol, a stadionokon kívül akkor is összegyűlnének, hogy megnézzék a mérkőzéseket, az pedig a járványügyi helyzet újbóli romlását eredményezné.

A német bajnokságok egyelőre április 2-ig szünetelnek, de a legtöbben arra számítanak, hogy a legkorábban májusban rendezhetnek ismét mérkőzéseket, zárt kapuk mögött.

Az olasz labdarúgók szervezetének (AIC) elnöke szerint értelmetlen és veszélyes lenne, ha a csapatok a jövő héten folytatnák a közös edzéseket. Az élvonali Cagliari szerdán közölte, hogy hétfőtől a játékosai kis csoportokban ismét edzésbe állnak, és sajtóhírek szerint a Laziónál és a Napolinál ugyanezt tervezik. Olaszországban a járvány már több mint négyezer halálos áldozatot követelt.