Börtönben ünnepli 40. születésnapját minden idők egyik legjobb focistája

Ronaldinho
Barcelona's Ronaldinho celebrates after scoring to make it 1-0 against Udinese during their Champions League group C football match at the Nou Camp in Barcelona, 27 September 2005. AFP PHOTO/CESAR RANGEL / AFP PHOTO / CESAR RANGEL
Vágólapra másolva!
Szombaton ünnepli 40. születésnapját a brazil Ronaldinho, aki továbbra is egy paraguayi börtönben ül.

A brazil Ronaldinho minden idők egyik legjobb focistája volt, Európában a PSG, a Barcelona és a Milan játékosa volt. 2005-ben Aranylabdát nyert, 2002-ben világbajnok lett, 2006-ban Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával.

Ronaldinho sokak szerint még ennél is többet kihozhatott volna a pályafutásából, ha a bulikról és az alkoholról könnyebben le tudott volna mondani.

Ronaldinho Barcelonában volt pályafutása csúcsán Forrás: AFP/Cesar Rangel

Hivatalosan 2018-ban vonult vissza, de 2015 óta nem szerepelt a legjobbak között.

Mostanában azért került újra a címlapokra, mert bátyjával együtt börtönbe került Paraguayban, amiért hamis útlevéllel léptek be az országba. Beléphettek volna brazil útlevelekkel is, de a hírek szerint egy turisztikai rendezvény meghívottjaiként valaki adott nekik paraguay iratokat, de Ronaldinhóék nem tudták, hogy azok hamis papírok.

A hírek szerint hat hónapig lehetnek még rács mögött.

Ronaldinho egy börtönmeccsen csapata 11 góljából ötöt rúgott, és adott hat gólpasszt. Reméljük, hamarosan a szabadulásáról írhatunk majd.

Egy kis show a valaha volt egyik legjobbtól: