Anthony Joshua meccsét is elhalasztották a koronavírus miatt

Boxing Saudi Arabia - Andy Ruiz Jr vs Anthony Joshua Sports BOXING
08 December 2019, Saudi Arabia, Diriyah: Britain's professional boxer Anthony Joshua (C) celebrates defeating US-Mexican Andy Ruiz Jr (Not Pictured) in their World Heavyweight Championship contest at the Diriyah Arena. Photo: Oliver Weiken/dpa
Vágólapra másolva!
Továbbra is folyamatosan alakítja át a nemzetközi sportnaptárat a koronavírus terjedése.

Az eredeti időponthoz képest három hónappal későbbre halasztják az idei szumó Európa-bajnokságot. A kontinensviadalt április 16. és 19. között rendezték volna meg Bakuban, az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt azonban a sportág európai szövetsége az azerbajdzsáni rendezőkkel közösen úgy döntött: július 10-12-re helyezik át az Eb időpontját.

Elhalasztották a brit Anthony Joshua és a bolgár Kubrat Pulev közötti profi nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címmérkőzést, amelyet londoni színhellyel június 20-ra tűztek ki. A változást Pulev jelentette be, hozzáfűzve, hogy az összecsapást "valamikor az év vége felé" rendezhetik meg.

Anthony Joshua meccsét is elhalasztották Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Weiken

A kerékpársport egyik legsikeresebb alakja, az ötszörös Tour de France-győztes francia Bernard Hinault szerint a koronavírus elleni küzdelem minden mást megelőz, így "ha törölni kell az idei Tourt, nem szabad habozni" - nyilatkozta a Le Parisiennek. A világ legnagyobb múltú biciklis körversenyének tervezett, és jelenleg is élő időpontja: június 27.-július 19.

A világ legjobb röplabdajátékosai között számon tartott francia Earvin Ngapethet is megfertőződött. A Kazany 29 éves, Európa-bajnok légiósa, aki a bajt Instagram-oldalán közölte, Oroszországban került kórházba. "Egy hete lett pozitív a tesztem" - írta Ngapeth, hozzátéve, hogy a nehezén már túlvan, s biztos benne, hogy egy héten belül teljesen felgyógyul.

A Magyar Vitorlás Szövetség határozatlan időre elhalasztotta az idei szezonkezdetet.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) tájékoztatása szerint kedden elvégezték az első koronavírus-teszteket a múlt hétvégén melegvízi edzőtáborokból hazaérkezett versenyzők között és valamennyi vizsgálata negatív eredménnyel zárult. Az sportolók ezek után beköltözhetnek a hazai edzőtáborokba, ahol vesztegzár alá kerülnek.

A szövetség honlapjának híre szerint Csepelen, a Kolonics Kolonics György Vízisport Központot, illetve a dunavarsányi, a szolnoki és a szegedi központokat is karantén alá helyezik, hogy a versenyzők zavartalanul készülhessenek a fertőzés veszélyének a lehető legminimálisabbra csökkentése mellett.