A koronavírus miatt április végéig felfüggesztették az angol focibajnokságot

775470075 fbl Horizontal
Klopp sajnálja, hogy nem lehet ötöt cserélni a Premier League-ben
Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó-szövetség, a Premier League, az Angol Futball-liga, a Profi Labdarúgók Szövetsége és a Ligamenedzserek úgy határoztak, hogy április 3-ról április 30-ig meghosszabbítják az angol focibajnokság szüneteltetését.

Szerdán a Premier League 20 klubjának részvételével tartott ülésen még arról volt szó, hogy a bajnokságot április 3-4-én folytatnák, és június 30-án érhet véget.

Azonban az Angol Labdarúgó-szövetség, a Premier League, az Angol Futball-liga, a Profi Labdarúgók Szövetsége és a Ligamenedzserek úgy határoztak, hogy április vége előtt nem indítják el a bajnokságot.

Jürgen Klopp csapata 25 pont előnnyel vezeti a bajnokságot Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Premier League honlapján megjelent közleményben tudatták, hogy továbbra is azon dolgoznak, hogy módot találjanak a bajnokság biztonságos befejezésére.

Az FA támogatta a 2020-as Európa-bajnokság elhalasztását, hogy ezzel is helyet teremtsen a versenynaptárban annak érdekében, hogy a hazai bajnokságok és az európai kupaküzdelmek is befejeződhessenek, ezzel is megőrizve integritásukat.

A koronavírus miatt továbbra sem könnyű a helyzet, a legfontosabb azonban a játékosok és a szurkolók egészsége.

Az idei szezont a szabályok szerint június 1-ig be kellett volna fejezni, de az Európa-bajnokság elhalasztásával felszabadult némi idő a versenynaptárban.