Vágólapra másolva!
Az olasz Calciomercato értesülése szerint az AC Milan szeretné leigazolni a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályását, Szoboszlai Dominikot.

A 19 éves középpályást az utóbbi hónapokban a világ legnagyobb klubjaival hozták szóba – többet között a Barcelona, a Bayern München, a Borussia Dortmund, az Arsenal és a Juventus érdeklődéséről is írtak.

A nyolcszoros magyar válogatott játékost legutóbb a Lazióval boronálták össze, ugyanis a fővárosi csapat vezetői benne látták a szerb Szergej Milinkovics-Szavics utódját, akiért szintén egy tucat csapat áll sorba.

Szoboszlai Dominik a BL-meccseken is alapember volt Salzburgban Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Fotostand / Wassmuth

Most azonban arról szólnak az olasz sajtóértesülések, hogy az AC Milan is beszállt a Szoboszlaiért folytatott versenybe. A milánói csapat játékospolitikája rengeteget változott az utóbbi időben. Igaz, hogy januárban leigazolták a 38 éves Zlatan Ibrahimovicot, azonban inkább fiatal tehetségeket keresnek, hogy felépítsék a jövő nagy csapatát.

Szoboszlai az idei szezonban 29 meccsen lépett pályára a Salzburgban, négy gólt lőtt és hét gólpasszt adott. A transfermarkt 15 millió euróra taksálja a piaci értékét.