Ha most véget érne a PL Angliában, akkor bajnok lehetne a Liverpool?

Liverpool
Liverpool's Senegalese striker Sadio Mane (R) celebrates with teammates Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah (L) and Liverpool's Brazilian midfielder Roberto Firmino after scoring a goal during the UEFA Super Cup 2019 football match between FC Liverpool and FC Chelsea at Besiktas Park Stadium in Istanbul on August 14, 2019. (Photo by Bulent Kilic / AFP)
Vágólapra másolva!
A globális koronavírus-járvány miatt a top bajnokságok, így köztük az angliai Premier League (PL) is átmenetileg szünetel. Bár a tervek szerint áprilisban folytatnák a pontvadászatot, a betegség terjedése felülírhatja a terveket. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) első számú embere, Aleksander Ceferin egyértelmű választ adott arra a kérdésre, hogy egy esetleges teljes leállás esetén bajnok lenne-e a Liverpool a szigetországban.

A Liverpool 29 mérkőzésen van már túl a 38 meccses szezonból, eddig egy vereség és egy döntetlen mellett 82 pontot szerzett. A tabellán második helyezett Manchester City csapatának 57 pontja van és eggyel kevesebb találkozója, ugyanakkor, ha a Jürgen Klopp együttese a következő 9 mérkőzéséből kettőt megnyer, vagy más módon szerez hat pontot, akkor már fixen bajnok a PL-ben.

Az UEFA elnöke egy esetleges teljes leállás esetén azt szeretné, hogy ne lehessen bajnok a liverpooli együttes, a tetemes előnye ellenére sem.

Ceferin azon a véleményen van, hogy minden ország találja meg a módját az egy évvel elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság miatt arra, hogy be tudja fejezni a saját bajnokságát, és az alapján zárja majd le a tabellát.