Tizenöt koronavírusos megbetegedést jelentett egy La Liga-csapat

Deportivo Alaves v Real Valladolid CF  - La Liga FOOTBALL SPORT Spain Deportivo Alaves Real Valladolid CF La Liga Oliver Burke
Oliver Burke of Alaves lament a failed occasion during the Liga match between Deportivo Alaves and Real Valladolid CF at Estadio de Mendizorroza on November 10, 2019 in Vitoria-Gasteiz, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Azt követően, hogy az Espanyol bejelentette, hogy a klub hat játékosa fertőződött meg az új koronavírussal, újabb a La Ligában szereplő klub számolt be nagy számú megbetegedésről.

Az ugyancsak élvonalbeli Deportivo Alavés szerda délután közölte, hogy a klubnál 15-en fertőződtek meg a koronavírussal: a játékosok közül hárman, a szakmai stáb és a háttérstáb tagjai közül heten, a klub további alkalmazottjai közül pedig öten.

A koronavírus-járvány Olaszország után Spanyolországban a legsúlyosabb egész Európában, keddig közel 11 és fél ezer fertőzést okozott, a halottak száma pedig már ötszáz fölött van. A Spanyol Labdarúgó Liga múlt csütörtökön elhalasztotta a 28. és a 29. forduló mérkőzéseit.