Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is megszólalt az egy évvel elhalasztott labdarúgó-Európa-bajnokság ügyében.

Miután az Európai Labdarúgó Szövetség kedden úgy döntött, hogy egy évvel eltolja és 2021. június 11. és július 11. között rendezi meg az eredetileg idén nyárra kiírt Európa-bajnokságot, minden érintett csapatnak, így a pótselejtezőre készülő magyar válogatottnak is át kellett írnia a forgatókönyveket, bár, mint azt a legtöbb sportoló és sportvezető hangsúlyozza ezekben a napokban, a sportnál most vannak fontosabb dolgok is. Ugyanezen a véleményen van Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is, aki azért már előre is tekint.

mert nagy lehetőség lenne a magyar válogatott és a szurkolók számára a kijutás egy részben hazai rendezésű tornára, és részese lenni egy különleges eseménynek – mondta a döntéssel kapcsolatban Marco Rossi szövetségi kapitány, utalva arra, hogy a budapesti Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek lesz a helyszíne.

Marco Rossi ígéri, a csapat készen fog állni a harcra, amikor eljön az idő Forrás: MTI/Kovács Tamás

– Ugyanakkor ezekben a napokban valami a futballnál is sokkal fontosabb: harcolni a családtagjaink, a barátaink és a saját egészségünkért! Olaszként különösen jól tudom, hogy ez a helyzet mennyire embert próbáló és komoly feladat. Érthető tehát, ha most nem lehet döntést hozni a folytatásról. Jelenleg az a legfontosabb, hogy mindannyian otthon maradjunk, így elérve azt, hogy a vírus terjedésének mértékét és sebességét csökkenteni tudjuk.

– idézi a magyar szövetség honlapján megjelent nyilatkozat Marco Rossit.

Mint ugyanitt írják, a megváltozott helyzethez alkalmazkodó részletes programot és versenynaptárat egy munkacsoport dolgozza ki a közeljövőben, ideértve a 2021-es részben magyar rendezésű U21-es Európa-bajnokságot is.

Az UEFA hivatalos oldalán megjelent tájékoztatóban elrejtett félmondat szerint az Eb-t 2020. június elején rendezik meg, amikor egy rövid szünetet iktatnak be a klubküzdelmekbe.