Vágólapra másolva!
Guti Hernández, a Real Madrid egyik legnagyobb játékintelligenciával bíró futballistája volt a 2000-es években. Nem meglepő, hogy edzősködésre adta a fejét. Első feladata az Almería feljuttatása lenne a spanyol első osztályba.

Guti Hernández a Real Madrid saját nevelésű futballistája, aki játékos-pályafutása során csak az utolsó két évre hagyta el a spanyol fővárost. A Besiktasnak fontos szerepe volt edzői karrierének kibontakozásában is.

A madridi klub történetének egyik legtechnikásabb, legnagyobb játékintelligenciával megáldott labdarúgója a kispadon is megállja a helyét.

Guti (jobbra) és Zidane edzőként is megállják a helyüket Forrás: AFP/Lluis Gene

Visszavonulása után 2013-18-ig a Real Madrid utánpótlásában kapott munkát. Innen került a Besiktashoz másodedzőnek egy évre, hogy aztán 2019-ben átvegye a spanyol másodosztályú Almería csapatát.

Az andalúz együttes játékospolitikája az, hogy tehetséges fiatalokat vesz kölcsönbe nagyobb együttesektől. A fiatalok megkapják a játéklehetőséget, és még a feljutásért is harcolhatnak. Ebben a formában 12 futballista tartozik a klub kötelékébe. Zinédine Zidane fia, Enzo mellett Wilfried Kaptoum, Fran Villalba, Ante Coric és Antonio Sivera egyaránt a jövő emberei lehetnek.

Az Almería eddig összesen nyolc szezont töltött el a spanyol első osztályban, legutóbb a 2014-15-ös idényben. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított másodosztályú bajnokságban a harmadik, osztályozót érő helyen áll, 51 rúgott góljuk a legtöbb a ligában. Lemaradásuk alig öt pont az előttük álló Real Zaragozával szemben.

Ha összejön a feljutás, az helyt adna azoknak a találgatásoknak, hogy egy napon Guti lehet a Real Madrid edzője a jövőben.