Vágólapra másolva!
A BBC értesülése szerint egy minitorna dönthet a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett labdarúgó Bajnokok Ligája- és Európa-liga-sorozatról.

Az európai labdarúgásban már évek óta visszatérő probléma, hogy túlságosan sűrű a versenynaptár, így a játékosok a végletekig ki vannak facsarva. Mivel a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a focibajnokságokat, a meccseket szinte lehetetlen lenne ésszerű keretek között bepótolni, ezért az UEFA illetékesei, illetve az 55 tagszervezet vezetői kedden arról fognak szavazni, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga idei szezonját egy-egy minitornával zárnák le.

A tervek szerint a Bajnok Ligájában a legjobb nyolc, míg az Európa-ligában a legjobb 16 csapat a döntő helyszínén – Isztambulban és Gdanskban – gyűlne össze egy minitornára, ahol egymeccses, egyenes kieséses rendszerben döntenének a győztes kilétéről.

A folytatásban egy meccsen dőlhetnek el a BL-párharcok? Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A lebonyolítás nagyban segítené azt is, hogy az európai bajnokságok is befejeződhessenek, mert így a csapatoknak nem kellene annyit utazniuk.

Azonban ez még csak egy tervezet, ugyanis azt pletykálják, hogy kedden hivatalosan is bejelentik, hogy a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot jövő nyárra halasztják, márpedig ha így lesz, akkor nyár elején is be lehetne fejezni a márciusban felfüggesztett bajnokságokat, és nem lennének csonka szezonok.

Ebben az esetben a BL- és az El-minitornára sem lenne szükség, mert a két rangos európai kupasorozat is elhúzódhatna a nyár közepéig.