A Hivatásos Labdarúgók Szakszervezete az NB I felfüggesztését kéri

Felcsút, 2020. március 7. A felcsúti Jakub Plsek (j) és a székesfehérvári Tavares Dos Santos (Stopira) a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC mérkőzésen felcsúti Pancho Arénában 2020. március 7-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Hivatásos Labdarúgók Szakszervezete (HLSZ) vasárnap előbb az MLSZ főtitkárának, Vági Mártonnak, majd a szervezet elnökének, Csányi Sándornak írt levelében azt írta, hogy a jelenleg zárt kapuk mögött zajló NB I-es bajnoki küzdelmeket a lehető leghamarabb függessze fel az MLSZ. Kérésük azonban nemcsak az élvonalbeli bajnokságra, hanem a szervezet égisze alá tartozó összes versenysorozatra is vonatkozik.

Az első levelet Vági Márton főtitkárnak címezték.

„Tisztelt Főtitkár Úr!
Napjaink sajnálatos eseményei előrelátást és felelősségteljes döntéseket követelnek. Sok más terület mellett foglalkoznunk kell a hivatásos játékosokat érintő körülményekkel és azok lehetséges következményeinek felmérésével. A legfontosabb a játékosok – és persze valamennyiünk – egészsége. Indokolt lehet átgondolni, milyen előkészületek, óvintézkedések szükségesek a biztonságos sportolás nem átlagos körülmények közötti feltételeinek megteremtéséhez. Több országban a kluboknál egészségügyi pontokat jelöltek ki, ahol ellenőrző teszteket lehet végezni. Érdemes lenne megvizsgálni ennek lehetőségét hazánkban is.

Jó egészséget kívánok!" – szólt Horváth Gábornak, a HLSZ főtitkárának első, Vági Mártonnak intézett levele.

Horváth Gábor a második levelét már Csányi Sándor MLSZ-elnöknek is címezte.

„Tisztelt Uraim!
A koronavírus miatti intézkedések betartása mindannyiunk érdeke. A legfontosabb az emberi élet, az egészség védelme a sportban is. Azzal, hogy az MLSZ zárt kapus mérkőzések megrendezését rendelte el, nem foglalkozott a játékosok egészségének védelmével. Az UEFA legutóbbi körlevele szerint nem fegyelmi vétség, ha a klub a válogatott meccsekre nem engedi el a játékosokat vagy a játékosok nem mennek el.

A legtöbb, koronavírussal érintett országban elővigyázatosságból már felfüggesztették a versenyeket. Nyomatékosan kérjük, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően a játékosok életét, munkakörülményeiket befolyásoló döntéseikről kellő időben szíveskedjenek informálni minket annak érdekében, hogy tagjaink a megfelelő tájékoztatásban részesülhessenek.

NSO