A német szurkolók fele 2021-re halasztaná a futball Eb-t

német szurkolók
Bayern Munich's supporters create the club sign in the stands during the German first division football Bundesliga match between FC Bayern Munich and FC Augsburg in Munich, southern Germany, on March 8, 2020. (Photo by Christof STACHE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A német szurkolók fele a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztaná az idei labdarúgó Európa-bajnokságot.

A Bundesliga-Barometer nevű közvélemény-kutató cég reprezentatív internetes felmérése szerint 49,1 százalék jövő nyáron bonyolítaná le az Eb-t, 26,2 százalék pedig a torna teljes törlése mellett voksol. A válaszadók 21,3 százaléka vélekedett úgy, hogy addig kellene várni a rajttal, amíg befejeződnek a nemzeti bajnokságok, és csak 3,3 százalék támogatta az Eb idei megrendezését.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden videokonferencián tárgyal a koronavírus terjedése miatt kialakult új helyzetről. A beszélgetésen az 55 tagszövetség képviselői, az európai klubok szövetségének igazgatótanácsa, a nemzeti bajnokságok megbízottjai, illetve a játékos-szakszervezet (FIFPro) küldöttei vesznek majd részt. A tanácskozáson a bajnokságokról, a nemzetközi kupasorozatokról és a nyári Európa-bajnokságról is szó lesz, melyre jelen állás szerint június 12. és július 12. között kerül sor 12 városban, köztük Budapesten.