Angliában is elhalasztották a focimeccseket, szünetel a Premier League

Premier League trófea
The Premier league trophy is pictured beneath the blue sky ahead of the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester City at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on August 12, 2017. / AFP PHOTO / CHRIS J RATCLIFFE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol profi liga (EFL) bejelentette, hogy április 4-ig felfüggeszti a bajnoki meccsek rendezését Angliában, ez az első négy osztályt érinti, így a Premier League-ben sem lesznek focimeccsek.

A Premier League vezetői egyeztettek a klubok és a ligák képviselőivel, és miután már van koronavírussal fertőzött menedzser és játékos is, több csapat is karanténban van, nem maradt más megoldás mint a bajnokságok felfüggesztése.

A felfüggesztés első körben április 4-ig tart, de ez tovább is kitolódhat majd.

Először az Arsenal menedzserét, Mikel Artetát diagnosztizálták koronavírussal, majd a Chelsea játékosát, Callum Hodson-Odoit. Eközben három Leicester City-játékos is karanténban van, illetve az Everton játékosai is önkéntes karanténba vonultak.

Az UEFA már bejelentette, hogy nem rendeznek meccseket következő héten a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában sem, korábban pedig a holland, portugál, olasz, spanyol, ír és a francia liga is bejelentette, hogy nem rendez meccseket.