Saját szurkolói előtt kapott ki 9 év után a Glasgow Rangers

fbl Horizontal
Leverkusen's German midfielder Kai Havertz scores his team's first goal from a penalty kick during the UEFA Europa League round of 16 first leg football match between Rangers FC and Bayer 04 Leverkusen at the Ibrox Stadium in Glasgow on March 12, 2020. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőinek első mérkőzésén a Bayer Leverkusen megszakította a Glasgow Rangers 2011 óta tartó hazai veretlenségét a második számú európai kupasorozatban. A Wolfsburg-Sahtar, illetve az Olympiakosz-Wolverhampton mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezték meg. Az Inter-Getafe találkozó a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

A Glasgow Rangers csapata 2011. március 17. óta tartó, 17 mérkőzéses Európa-ligás veretlenségi szériával a háta mögött fogadta a Bayer Leverkusent. Steven Gerrard csapata szerencsésnek mondhatta magát, ugyanis a három 21:00-s találkozó közül egyedül a skótok engedhették be szurkolóikat az Ibrox Stadionba.

Kai Havertz góljával szerzett vezetést a Leverkusen a Rangers otthonában Forrás: AFP/Andy Buchanan

Azonban hiába a több mint 50 000 fanatikus, a Rangers nem tudott mit kezdeni a német csapattal. A 37. percben egy vétlennek tűnő kezezést követően a videobíró tizenegyest ítélt a vendégek javára. A 20 éves Kai Havertz nem hibázott, és megszerezte a vezetést a Leverkusennek.

A második félidőben a komplett Rangers-védelem kővé dermedve nézte, ahogyan a chilei Charles Aránguiz a rövid sarokba "pattintja" a Bayer második gólját. A 75. percben George Edmundson egy szöglet után szépíteni tudott, viszont az egyenlítés már nem jött össze, sőt!

Leon Bailey a hajrában berúgta a németek harmadik találatát, amivel a Rangers hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett, és nehéz helyzetbe került amúgy is esélyesebb riválisa ellen.

Miután a hírek szerint a klub elnöke is elkapta a koronavírus-járványt, így nem meglepő, hogy az Olympiakosz csak zárt kapuk mögött fogadhatta a Wolverhamptont. Rúben Semedo kiállítását követően a görögöknek több mint fél órát emberhátrányban kellett futballozniuk, az 54. percben mégis ők szerezték meg a vezetést.

Youseff El Arabi góljára a csereként beállt Pedro Neto még válaszolni tudott, így a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.

A Wolfsburg-Sahtar mérkőzés szintén üres lelátók előtt zajlott, így a szurkolók csak a televízióban láthatták, ahogyan az első félidőben előbb az ukrán Viktor Kovalenko, majd a német Wout Weghorst is tizenegyest hibázik. Ekkorra már a vendégek Junior Moraes góljával 1-0-ra vezettek.

A szünet után három perccel John Brooks egy szögletet követően egyenlíteni tudott. Az amerikai találata csak a továbbjutási esélyek életben tartására volt elég, ugyanis Marcos Antonio a 73. percben 2-1-es előnyhöz juttatta a Sahtart.

Az este slágermérkőzésének beharangozott Inter-Getafe találkozó a koronavírus-járvány miatt - a Sevilla-Romához hasonlóan - nem került megrendezésre.

Végeredmények, Európa-liga nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Rangers - Leverkusen 1-3 (0-1)
Olympiakosz - Wolverhampton 1-1 (0-0)
Wolfsburg - Sahtar Donyeck 1-2 (0-1)

A csütörtöki játéknap további mérkőzéseinek összefoglalóját a linkre kattintva érheti el.