Arsenal-játékosok vonultak önkéntes karanténba

fbl Horizontal FOOTBALL
Evangelosz Marinakisz az Emirates Stadionban ünnepelte az Olimpiakosz továbbjutását
Vágólapra másolva!
Eredetileg szerdán játszott volna az Arsenal és a Manchester City angol bajnokit, de végül elhalasztották a meccset, mert az Arsenal-játékosok közül többen kapcsolatba kerültek a görög Olimpiakosz koronavírussal fertőzött tulajdonosával, Evangelosz Marinakisszal.

Az Arsenal csütörtökön lesz két hete, hogy a görög csapatot fogadta, többen találkoztak az 52 éves tulajdonossal. Marinakisz, aki az angol másodosztályban szereplő Nottingham Forestnek is a tulajdonosa, kedden jelentette be, hogy ő is elkapta a vírust.

Az eredeti hírek szerint az Olimpiakosz zárt kapuk mögött fogadja majd a Wolverhamptont, hiába kértek halasztást az angolok az UEFA-tól, le kell játszani az Európa-liga-meccset. Az Arsenal, hétvégi Brighton elleni bajnokija a tervek szerint meg lesz tartva.

Evangelosz Marinakisz az Emirates Stadionban ünnepelte az Olimpiakosz továbbjutását Forrás: AFP/Adrian Dennis

A szokásos lappangási idő a vírusnál maximum két hét, ami az Arsenal-játékosok tekintetében csütörtökig tart, addig többen önkéntes karanténban vannak, de a szakértők szerint extrém alacsony annak az esélye, hogy bármelyik játékos is fertőzött legyen.