Elmaradhat a futball Eb

panoramic
A model of the UEFA European football championship trophy is pictured surrounded with the names of host cities after an event to launch the Budapest's logo for the 2020 UEFA European Championship football tournament in Budapest on November 16, 2016. - The EURO 2020 UEFA European Championship will see matches hosted in 13 cities across Europe, with the semi-finals and final staged at Wembley Stadium in London in July 2020. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz, a német, a francia és a spanyol labdarúgóliga képviselői azt javasolják az UEFA-nak, hogy a szervezet a koronavírus-járvány miatt halassza el a június 12-én kezdődő Európa-bajnokságot, amelynek négy mérkőzését Budapest rendezné meg.

A koronavírus okozta drámai helyzetben a négy topliga képviselője azzal érvelt, hogy koronavírus miatt rengeteg meccset kellett átütemezni, vagy elhalasztani. Olaszországban a Serie A küzdelemsorozata leállt, azt sem tudja senki, hogyan tudják befejezni a bajnokságot.

Az olasz ANSA hírügynökség úgy tudja, hogy csütörtökön videókonferenciát tartanak az öt nagy bajnokság képviselői és az UEFA főtitkára, Giorgio Marchetti között.

Érdekesség, hogy egyedül a Premier League képviselői azok, akik nem kértek halasztást. Az Eb június 12-én éppen Rómában kezdődne. Szakértők szerint a jelenlegi állapotokat látva szinte elképzelhetetlen, hogy az eseményt az eredeti időpontban megrendezzék. A kockázatokat tovább növeli, hogy a 2020-as Európa-bajnokságnak 12 város adna otthont. Ez rengeteg utazással jár - nemcsak a csapatoknak, de a szurkolóknak is. A budapesti Puskás Ferenc Stadion négy meccsnek - 3 csoporttalálkozónak és egy nyolcaddöntőnek adna otthont.

Nem lehet tudni azt sem, mi lesz a Nemzetek Ligája eldődöntőjének sorsa. Március 26-án Szófiában a magyar válogatottnak kellene játszania. Azt már most lehet tudni, hogy a bulgáriai mérkőzést - ha megrendezik - zárt kapuk mögött bonyolítják le.

Forrás