Vágólapra másolva!
Az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Basel ellen nézők előtt, a Bundesliga következő fordulójában viszont zárt kapuk mögött fogadja ellenfelét az Eintracht Frankfurt labdarúgócsapata.

A csütörtöki El-mérkőzésről Stefan Majer a városvezetés részéről azt mondta, határesetről van szó, és hideg fejjel kellett meghozni a döntést. A helyi egészségügyi hatóság vezetője, René Gottschalk hozzátette:

Az El-meccs előtt a német rendezők ugyanakkor felszólították a nézőket, hogy betegen ne lépjenek be a stadionba, emellett közölték, hogy az aréna tetejét mindenképpen nyitva hagyják a találkozóra.

A frankfurti nézők az Európa-liga meccsre kimehetnek, hétvégén viszont nem tehetik be a lábukat a stadionba Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A vasárnapi, Borussia Mönchengladbach elleni bajnokira ugyanakkor azért nem engednek be szurkolókat Frankfurtban, mert Mönchengladbach régiójában több fertőzött található.

A Bundesliga 26. fordulójában szombaton az Union Berlin-Bayern München és a Borussia Dortmund-Schalke 04 összecsapást is zárt kapuk mögött bonyolítják le. Szerdán (ma) este a 21. fordulóból vihar miatt elhalasztott Mönchengladbach-Köln meccsre szintén nem engednek be szurkolókat.