Vágólapra másolva!
A Kisvárdánál a játékosok elővigyázatosságból - a koronavírus miatt - nem mehetnek sehová. A koronavírus gyors terjedése miatt egyre több bajnokságban óvintézkedéseket vezettek be az elmúlt időszakban. Az NB I-ben egyedülállóként a Kisvárda tett meg hasonló lépéseket.

A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila a csakfoci.hu-nak részletesen ismertette a szabolcsiaknál eddig, a magyar élvonalban egyedülállóként bevezetett óvintézkedéseket.

„Sok nemzetiségű együttes vagyunk, kötelező előírás lett nálunk, hogy

a Kisvárdától távolabbi utazásokat engedélyeztetni kell, nem lehet csakúgy elmenni. A labdarúgók megértették a helyzetet.

Több olyan játékosunk van, aki nem naprakész a fontos információk terén a koronavírussal kapcsolatban. Az érintettekkel leültünk, tisztáztuk a dolgokat. Tudjuk jól, Romániában is megjelent a vírus, van romániai és ukrán futballistánk, de összességében nem szeretnénk, hogy olyan területre utazzanak, ahol fertőzés van és ezáltal behozzák a vírust Kisvárdára – mondta a lapnak Révész Attila.

A Kisvárdánál nem bízzák a védekezést a véletlenre Forrás: Kisvárda FC/Facebbok

A sportigazgató hozzátette, hogy

a kézfogásokat mellőzik, valamint az ellenfél csapatainak üdvözlésekor is elhagyják ezt.

A klubon belül a munkatársak fertőtlenítik a csapatbuszt, a cserepadot. A székházban mindenhol van fertőtlenítő, a bejárat mellé is elhelyeztek fertőtlenítő hatású szappanokat, hogy a játékosok mellett a személyzet tagjai is megtegyék a szükséges lépéseket.

Elmondta azt is, milyen döntésre számíthatnak azok, akik esetleg megszegik a szabályokat.

„Ha ne adj Isten valaki

megszegi a rendeletet, több ezer eurós büntetésre számíthat, de jogi lépések is elképzelhetők az esetleges szabályszegővel szemben" – tette hozzá.

A szombati DVSC elleni mérkőzés előtt a Kisvárda felvette a kapcsolatot a DVSC vezetőségével, hogy az őket fogadó szállodában is tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket. A hajdúságiak korrekt módon teljesítették a várdaiak kérését.