Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 27. fordulójában a Vasas 4-1-re legyőzte a Nyíregyháza csapatát az új Illovszky Rudolf Stadionban, míg a második helyen álló Budafok kétgólos vereséget szenvedett Ajkán.

A Vasas már az első félidőben eldöntötte a Nyíregyháza ellen meccset. A 19. percben Balajti Ádám kezdte a gólgyártást egy gyönyörű szóló után. Két perccel később Feczesin Róbert növelte az angyalföldi csapat előnyét. A magyar válogatott támadó Balajtitól kapott remek labdát, egyedül lépett ki ziccerben, majd 15 méterről a bal alsó sarokba gurított.

A 32. percben Feczesin megszerezte a második gólját. A Vasas támadójának az első lövését még blokkolta egy nyíregyházi védő, de a labda visszakerült hozzá, és kilenc méterről a kapu jobb oldalába lőtt.

Az első félidő hajrájában Ötvös Bence révén még szépített a Szpari, de a folytatásban nem tudott felzárkózni. A 91. percben Balajti is megszerezte második gólját, így beállította a 4-1-es végeredmény.

Feczesin hat mérkőzésen már hat gólnál jár új csapata színeiben, míg a duplázó Balajti Ádám 13-nál tart a szezonban.

A Vasas sorozatban az ötödik meccsét nyerte meg az NB II-ben, és hat pontra megközelítette a második, feljutást érő helyen álló Budafokot, amely nagy meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett Ajkán.

Kondás Elemér alatt inog a győri kispad Forrás: eto.hu

A Kondás Elemér vezette ETO FC Győr hazai pályán szenvedett egygólos vereséget a Szolnok csapatától, így öt mérkőzés óta nyeretlen az NB II-ben. Kondást tavaly december 3-án nevezték ki az ETO élére, vezetésével azonban kilenc meccsből csak kettőt tudott megnyerni a győri csapat, ezért a héten már egyre többet írtak a lehetséges leváltásáról.

A kiesőjelöltek csatáján a Vác öt gólt szerzett Tiszakécskén - a váciak ebben a naptári évben még nem találtak be az ellenfelek kapujába, legutóbb december 8-án a Szolnok ellen voltak eredményesek. Azóta hét mérkőzésen maradtak gólképtelenek, és augusztus 18., azaz 21 bajnoki óta először gyűjtötték be mindhárom pontot.

Merkantil Bank Liga NB II, 27. forduló:
Vasas FC-Nyíregyháza Spartacus FC 4-1 (3-1)
WKW ETO FC Győr-Szolnoki MÁV FC 0-1 (0-1)
Aqvital FC Csákvár - Szeged-Csanád Grosics 3-2 (2-1)
FC Ajka-Budafoki MTE 2-0 (1-0)
Duna Aszfalt TLC-Vác FC 1-5 (1-2)
Kazincbarcika-MTK Budapest 3-1 (1-0)
Budaörs-BFC Siófok 4-1 (0-0)
Dorogi FC-Gyirmót FC Győr 3-1 (1-0)
Soroksár SC-Szombathelyi Haladás 1-4 (0-1)

Az állás: 1. MTK Budapest 56 pont/26 mérkőzés, 2. Budafok 53/26, 3. Vasas 47/26