Vágólapra másolva!
A Liverpool a Premier League 29 fordulójában a Bournemouth csapatát fogadta, és végül 2-1-re nyerni tudott.

A Liverpool nem a legjobb előjelekkel fogadta a Bournemouth-t. Jürgen Klopp csapata legutóbbi négy meccséből háromszor kikapott. Előbb az Atlético Madridtól a Bajnokok Ligájában, majd elszenvedte első bajnoki vereségét a Watfrod ellenében, végül a Chelsea ütötte ki a 'Poolt az FA-kupából.

Meglepetésre a Bournemouth szerzett vezetést, Callum Wilson lőtt gólt egy remek akció végén az Anfielden, más kérdés, hogy a csatár egy lökéssel indult, de a VAR nem kegyelmezett a listavezetőnek.

A vendégeknek egy sérülés miatt le kellett cserélniük a csapatkapitán Steve Cookot, a helyére érkező Jack Simpson pedig szinte azonnal eladott egy labdát, amire Mané csapott le, egy passz után pedig Mohamed Szalah egyenlített.

A Liverpool újra nyerni tudott Forrás: AFP/Geoff Caddick

A 33. percben már vezetett a Liverpool, ezúttal Van Dijk kapcsolt le egy átadást, rögtön indította Manét, aki nem hibázott.

A Liverpool története során 16. alkalommal vezetett a félidőben úgy, hogy a csapat kapta az első gólt.

A hazai csapat a második félidőben is nagy fölényben játszott, de csak kapufáig sikerült eljutnia Mané révén. A Bournemouth akár egyenlíthetett is volna, de elszórakozták a ziccereiket, a 61. percben Milner a gólvonalról mentett, majd a legvégén nagy helyzetben Wilson rálépett a labdára, igaz leshelyzet miatt a játékvezető le is fújta az akciót. Újabb gól már nem esett, így nyert Jürgen Klopp csapata.

A Liverpool PL-rekordot állított fel, egymás után 22 hazai mérkőzést nyert meg.