A Fehérvár hátrányból fordítva ütötte ki a Puskás Akadémiát

NAGY Zsolt, Nikolics Nemanja
A felcsúti Nagy Zsolt (k) és Jozef Urblík valamint a székesfehérvári Nemanja Nikolic (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC mérkőzésen felcsúti Pancho Arénában
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 24. fordulójának szombati mérkőzésén a MOL fehérvár 4-1-re nyert a Puskás Akadémia otthonában. A Debrecen 1-0-ra győzte le a Kisvárdát, a Diósgyőr otthon verte az Újpestet (2-1), a Mezőkövesd simán verte a Kaposvárt idegenben (0-4), míg a Paks és a Honvéd nem bírt egymással (0-0). 

A Fehérvárra nehéz mérkőzés várt, Joan Carrillo csapata a Puskás Akadémia otthonába látogatott. Ebben a párharcban a mostani szezonban mindkét alkalommal az aktuális vendégcsapat gyűjtötte be a három pontot, a 2. fordulóban Felcsúton 2-0-ra nyertek a vendégek, a 13. fordulóban viszont 3-1-re diadalmaskodtak a felcsútiak a MOL Aréna Sóstóban.

A felcsúti Nagy Zsolt (k) és Jozef Urblík, valamint a székesfehérvári Nemanja Nikolic (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC mérkőzésen felcsúti Pancho Arénában Forrás: MTI/Kovács Tamás

A mérkőzés kiválóan kezdődött, mindkét csapat a támadásokat helyezte előtérbe, így voltak bőven lehetőségek. A 4. percben Gyurcsó Ádám távoli lövése ment nem sokkal kapu fölé, majd nem sokkal később Kovács István beadása ment el centikkel a jó helyzetben lévő Nikolics Nemanja feje fölött. A 9. percben Ivan Petrjak beadása után reklamáltak büntetőt a fehérvári játékosok, de a játékvezető szerint Radics nem kézzel blokkolta a beadást. A 14. percben Stopira fejelt hét méterről kapu fölé. Tíz perccel később pedig már gólt is láthatott a közönség: Gyurcsó lekészített labdáját Nagy Zsolt tekerte balról középre, ahol

Luciano Slagveer érkezett, és 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt. A holland játékosnak a magyar bajnokságban ez volt az első gólja.

A 28. percben növelhette volna az előnyét a PAFC, de Plsek lecsúszott beadását nagy bravúrral kapu fölé tudta tolni Kovácsik. A fehérvári együttes nem igazán tudott váltani a kapott gólt követően, idegesen játszott a vendég együttes. A felcsútiak viszont próbálkoztak mindenhonnan, de Gyurcsó 17 méteres lövése nem okozott gondot Kovácsiknak a 41. percben. A 44. percben a Puskás Akadémia nagy ziccert rontott, Slagveer 12 méterről centikkel lőtt csak kapu mellé, így maradt a félidőre az egygólos hazai előny.

A második félidőt elképesztően kezdte a Fehérvár, amely már öt perc játék után egyenlíteni tudott:

Petrjak megpattanó beadása éppen Funsho Bamgboyénak lett jó, aki nyolc méterről lőtt a jobb alsóba.

Az 59. percben pedig már a fehérvári együttesnél volt az előny,

Slagveer volt figyelmetlen a saját tizenhatosán belül, a hibáját Petrjak használta ki, aki elvette a labdát, és a kapuba lőtt.

A folytatásban nem igazán tudott reagálni a gyorsan kapott gólokra a felcsúti együttes, továbbra is a Fehérvár volt a veszélyesebb. A 74. percben így is egyenlíthetett volna a PAFC, de Gyurcsó jó szabadrúgását Kovácsik védeni tudta.

A meccs két főszereplője, a felcsúti Luciano Slagveer (k) és a székesfehérvári Ivan Petrjak Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 77. percben a Fehérvár dönthette volna el a mérkőzést, de Houri beadása után sem Stopira, sem Fiola nem tudta begyötörni a labdát közelről. A 82. percben már sikerült növelnie az előnyét a vendég együttesnek, Petrjakot lövése Hegedüsön még lelassult, de

a kapu torkában ott volt Nikolics, és néhány lépésről a hálóba gyötörte a labdát.

A visszatérése óta ez volt a második gólja a támadónak.

A hajrában a kapujából kifutó Hegedüs még felrúgta Negót, de megúszta egy sárga lappal,

majd a szabadrúgás után Stopira fejjel volt eredményes, így a Fehérvár 4-1-re nyert Felcsúton.

Joan Carrillo csapata sorozatban a harmadik sikerét aratta a bajnokságban, míg a PAFC hétmeccses veretlenségi sorozata megszakadt.

1. félidő
43Kamen Hadzhiev
40Zsolt Nagy
26Ivan Petryak
24Luciano Slagveer
2. félidő
90Levente Szabó
89Stopira
88Lajos Hegedus
84Ivan Petryak
82Yoell van Nieff
81Nikolics Nemanja
78Jozef Urblik
67Jozef Urblik
65Funsho Bamgboye
59Ivan Petryak
50Funsho Bamgboye
47Yoell van Nieff
46Roland Juhász
Összeállítások
Puskás Akadémia FC4-2-3-1
Fehérvár FC4-2-3-1
Football Pálya
8
Jozef
Urblik
6
Yoell
van Nieff
5
Thomas
Meissner
99
László
Deutsch
11
Luciano
Slagveer
19
Lajos
Hegedus
15
Jakub
Plsek
17
David
Vanecek
26
Kamen
Hadzhiev
50
György
Komáromi
80
Botond
Nandori
22
7
Ivan
Petryak
17
Máté
Pátkai
16
Visar
Musliu
10
István
Kovács
5
Attila
Fiola
74
Ádám
Kovácsik
23
Roland
Juhász
15
Armin
Hodzic
83
Olivér
Tamás
27
Levente
Szabó

Puskás Akadémia FC

Kezdők
8Jozef Urblik
78
67
6Yoell van Nieff
82
47
5Thomas Meissner
99László Deutsch
11Luciano Slagveer
24
19Lajos Hegedus
88
15Jakub Plsek
17David Vanecek
26Kamen Hadzhiev
43
50György Komáromi
80Botond Nandori
14Artem Favorov
9Bence Sós
7Golgol Mebrahtu
1Balázs Tóth
25Zsolt Nagy
40
20Márton Radics
77Ádám Gyurcsó
Cserék

Fehérvár FC

Kezdők
22Stopira
89
7Ivan Petryak
84
59
26
17Máté Pátkai
16Visar Musliu
10István Kovács
5Attila Fiola
74Ádám Kovácsik
23Roland Juhász
46
15Armin Hodzic
83Olivér Tamás
27Levente Szabó
90
18Márkó Futács
11Loic Nego
6Ákos Elek
1Dániel Kovács
97Lyes Houri
71Nikolics Nemanja
81
70Funsho Bamgboye
65
50
Cserék

Kikapott az Újpest a Diósgyőr vendégeként

A Diósgyőr 2-1-re legyőzte a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában szombaton. A borsodi együttes ezzel sorozatban negyedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen.

A vendégek harmatos védekezése nyomán nagyon hamar megszerezte a vezetést a Diósgyőr, amely az első félidőben többet birtokolta a labdát és veszélyesebben is futballozott. Az Újpest valamivel több, mint 30 perc után mutatott először életjelet, de igazán komoly helyzetet a szünetig nem tudott kialakítani.

Fordulás után előbb a fővárosiak szereztek egy gólt, melyet les miatt érvénytelenített a játékvezető, azután viszont egy hazai szabadrúgás-kombinációnál az újpestiek ismét bizonytalanul védekeztek, és megkapták második góljukat.

A folytatásban egy újabb leshelyzetből elért gólt szerzett a lila-fehér együttes, amely az utolsó percekre emberhátrányba került, igaz, a szépítésre még így is futotta az erejéből.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 2-1 (1-0)
Diósgyőr, 8376 néző, v: Erdős
gólszerző: Ivanovszki (7.), Rui Pedro (59.), illetve Novothny (92.)
kiállítva: Balázs (88.)
sárga lap: Onovo (58.), Novothny (79.), Csongvai (89.)

DVTK: Danilovic - Sesztakov, Polgár, Brkovic, Vági - Márkvárt (Adukor, 84.), Rui Pedro (Molnár, 71.), Iszlai - Hasani, Ivanovszki (Tabakovic, 50.), Kiss T.

Újpest: Pajovic - Balázs, Litauszki, Risztevszki, Burekovic (Heris, 41.) - Onovo, Csongvai - Calcan (Simon, 66.), Perosevic (Koszta, 66.), Nwobodo - Novothny

Hazai pályán győzött a Debrecen

Debrecen 1-0-ra győzött hazai pályán a Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában, szombaton.

Kiegyenlített küzdelmet, kevés veszélyes akciót láthatott a közönség az első félidőben. A játékrész legnagyobb helyzete a Debrecen előtt adódott: az első félóra végén Bényei lövését Dombó hatalmas bravúrral, lábbal tolta a felső lécre. Szépségdíjas debreceni góllal kezdődött a második félidő, Varga Kevin 17 méterről lőtte ki a kisvárdai kapu bal felső sarkát.

A vendégek a gól után sem tudtak igazán játékba lendülni, támadásaikban alig-alig volt veszély. A DVSC három vereséget követően szerezte meg újra a három pontot.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Debrecen, 2850 néző, v.: Berke
gólszerző: Varga K. (50.)
sárga lap: Varga K. (76.), Bényei (87.), illetve Lucas (83.), Sassá (91.)

DVSC: Kosicky - Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Haris - Szabó B. (Kundrák, 46.), Kusnyír, Szécsi (Pávkovics, 89.), Varga K. - Garba (Baráth, 79.)

Kisvárda: Dombó - Melnyik, Beriosz, Rubus, Protic - Lucas, Karaszjuk - Gosztonyi (Tischler, 75.), Bumba, Grozav (Sassá, 46.) – Viana

Simán nyert Kaposváron a Mezőkövesd

A harmadik helyen álló Mezőkövesd könnyed, négygólos győzelmet aratott a sereghajtó Kaposvár vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

A vendégek kezdték jobban a meccset, és tulajdonképpen végig ők irányították a találkozót. A sereghajtó a 31. percig tudta megőrizni kapuját a góltól, akkor azonban Besirovic 17 méterről talált be. A gól nem változtatott a meccs képén, a Kaposvár a szünetig nem jelentett veszélyt.

A fordulás után szinte rögtön egyenlíthetett volna a házigazda, Pintér azonban szabadrúgásból a felső lécet találta el. Pár perccel később pedig növelte előnyét a Mezőkövesd, majd alig negyedóra játék után végleg eldöntötte a meccset.

A folytatásra izgalom már nem maradt, a Mezőkövesd további helyzeteket dolgozott ki, de a Kaposvár is igyekezett szépíteni. A kegyelemdöfést Zivzivadze adta meg a hazaiaknak egy kontra végén.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Kaposvári Rákóczi-Mezőkövesd 0-4 (0-1)
Kaposvár, 1011 néző, v.: Csonka
gól: Besirovic (31.), Jurina (51.), Cseri (62., 11-esből), Zivzivadze (90.)
sárga lap: Fodor (38.), Szabó A. (61.), illetve Berecz (34.), Silye (46.)

Kaposvár: Pogacsics - Vachtler, Hegedűs D., Nagy J. (Nagy K. 37.), Fodor - Borbély, Szakály - Nagy R. (Bévárdi 54.), Pintér, Szabó A. - Ádám (Farkas 74.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Pillár, Karnyicki, Silye - Cseri, Besirovic, Berecz (Meszhi 68.), Jurina (Zivzivadze 84.) - Takács, Nagy D.

Másodjára sem bírt egymással a Paks és a Honvéd

Ahogy szerdán a Magyar Kupában, úgy szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában sem hozott gólt a Paks és a Budapest Honvéd mérkőzése. A kispestieket továbbra is Pisont István irányította Giuseppe Sannino vezetőedző helyett, mivel az olasz szakember érintkezhetett koronavírussal fertőzött emberrel, ezért elővigyázatosságból távol marad a csapattól.

A bennmaradásért küzdő Paks kezdte jobban a mérkőzést, az első percekben két helyzetet is kihagyott, mégis a hazai kapusnak kellett először bravúrt bemutatnia, amikor Ugrai lépett ki a paksi védők között. A későbbiekben is a zöld-fehérek irányítottak, míg a kispestiek pontatlan játékuk miatt nem tudtak veszélyt teremteni. A játékrész második felében kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, de többnyire a pálya közepén zajlott a játék, egyik csapat sem tudott komoly lehetőséget kialakítani.

A második félidő ugyanúgy paksi helyzettel kezdődött, mint az első, azonban Böde fejese pontatlan volt, így gól ezúttal sem született. A Paks hiába futballozott fölényben a későbbiekben is, nem talált kapuba, majd az első játékrészhez hasonlóan ismét kiegyenlítetté vált a küzdelem, amely ekkor többnyire mezőnyjátékkal telt helyzetek nélkül. Így négy napon belül másodszor is gól nélküli döntetlennel zárult a két stabilan védekező csapat paksi találkozója.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Paksi FC-Budapest Honvéd 0-0
Paks, 1379 néző, v.: Solymosi

Paksi FC: Rácz - Poór, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. - Kecskés (Windecker, 80.), Balogh B., Szakály D. (Bertus, 62.) - Osváth, Könyves, Böde (Sajbán, 75.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Kálnoki-Kis, Kamber, Lovric - Niba, Nagy G., Gazdag, Banó-Szabó (Kesztyűs, 75.), Aliji - Lanzafame (Moutari, 78.), Ugrai (László, 85.)

Az OTP Bank Liga, 24. forduló:
Paksi FC-Budapest Honvéd 0-0
Diósgyőri VTK-Újpest FC 2-1 (1-0)
Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC 1-4 (1-0)
Kaposvári Rákóczi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-4 (0-1)
Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista