Quique Setién szerint a Barca játékosai túl sokszor akarnak Messinek passzolni

fbl Horizontal
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi reacts to Real Madrid's secong goal during the Spanish League football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 1, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Quique Setién, az FC Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozatából kiindulva éppen az gátolja a Barcelona eredményességét, amire a csapat játéka épül.

"Valóban van néhány játékos, aki túl sokszor keresi az összjáték lehetőségét Messivel – mondta az El Periódico című lapnak a katalán csapat januárban kinevezett vezetőedzője. – De én is ezt tenném. A csapat meccseinek 90 százalékát ő dönti el. Én pedig mindig azt mondom a csapatomnak, hogy, ha a labda a legjobb játékosunknál van, akkor van a legjobb esélyünk, hogy a dolgok jól alakuljanak. Ezért keresik őt, mert tudják, hogy ő majd kitalál valamit. Ez a függőség normális dolog. Adják csak oda neki a labdát. Engem ez megnyugtat."

Quique Setién nem érzi úgy, hogy oka lenne idegeskedni Forrás: AFP/Pau Barrena

Setién szerint, ahogy az életben, úgy a fociban is előfordul, hogy nem mennek jól a dolgok, ilyenkor vannak, akik mások mögé bújnak, és a legkarakánabbak merik vállalni a kockázatot. "Nem könnyű ezen túllépni, mert senki nem akar hibázni."

A 61 éves baszk vezetőedzőt arról is megkérdezte a lap, hogy érzi-e, hogy az öltözőben ellene fordult a hangulat.

"Most hallok erről először. Nem tudtam ilyenről. Honnan veszi? Minden nap bemegyek az öltözőbe, kezet fogok a játékosokkal, és egy egészen rendkívüli motiváltságot érzek. Az igaz, hogy vannak dolgok, amikről néhányan azt szeretnék, ha egy bizonyos módon mennének. A focit ugyanis mindenki máshogy látja. De az alapján, amit látok és érzek, egyáltalán nem aggaszt a kapcsolatom a játékosokkal. Tetszik a hozzáállásuk, az elhivatottságuk."