Megmagyarázhatatlan dologra készül a legnagyobb portugál focicsapat

502966617 Horizontal
A Benfica's supporter waves a team flag before the Portuguese league football match SL Benfica vs CS Maritimo at the Luz stadium in Lisbon on May 23, 2015. AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
A legnagyobb és legsikeresebb portugál futballcsapat, az SL Benfica a jövőben kész megosztani a Bajnokok Ligájából származó bevetéleit a többi portugál klubbal.

A nem mindennapi ötletet a Benfia elnöke, Domingos Soares de Oliveira jelentette be csütörtökön, és, mint azt elmondta, a lisszaboni klub annyira komolyan gondolja ezt, hogy már el is küldte terveit a Portugál Labdarúgó Szövetségnek.

"A németek valami különlegeset csináltak, amikor kitalálták, hogy az európai kupákból származó bevételeket megosztják a kisebb klubokkal. Portugáliában ez még járatlan út, de mi most megosztottuk az elképzeléseinket a szövetséggel, melynek értelmében a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában résztvevő portugál klubok az ott szerzett bévetleikből támogatnák a kisebb egyesületeket" – idézi a Record című portugál lap Domingos Soarest. A klubvezető arra is tett utalást, hogy a jövőben ildomos lenne központosítani a tévés szerződéseket, amivel még egy lépést tehetnének a szolidaritás irányába.

Az persze kérdéses, hogy mit szól ehhez a többi, az európai porondon a Benficánál jellemzően kevesebbet kereső klub, különösen pedig azok a csapatok, amelyeknek csak szökőévente egyszer van rá módjuk, hogy egy kis extra bevételre tegyenek szert. Az ötlet minden esetre több mint figyelemre méltó.